Prijava

Vaša prijava

Korak do polufinala! ‘Dobili smo ovu, ali u subotu se igra važnija utakmica…’

['borna kapusta', 'hotnews', 'kk cedevita junior', 'kk gorica', 'mate kalajžić', 'mladen starčević']

Ponovno se u njihovom ogledu mogla gledati dobra, odlična košarka, s puno talenta, vica i vrhunskog nadmetanja, ponovno je broj koševa otišao u visoke sfere i, najvažnije, ponovno je slavila Gorica! Naši košarkaši sredili su Cedevitu Junior 95-92 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije, i to kao gosti, pa se može reći, teniskim rječnikom, da su istovremeno došli i do breaka i do meč lopte.

U drugoj utakmici, u subotu od 19 sati na domaćem parketu, trener Miki Starčević i njegovi igrači imat će priliku ponoviti uspjeh iz prošle sezone, plasirati se u polufinale doigravanja domaćeg prvenstva.

– Ta druga u subotu zapravo je i puno važnija – počet će svoje izlaganje trener Gorice nakon pobjede u kojoj su briljirali Mate Kalajžić s 18 koševa, sedam asista i pet skokova te Borna Kapusta s 19 poena i šest dodavanja.

– Rekao bih da je presudilo naše ipak nešto veće iskustvo. Kapusta, primjerice, već jako dugo igra na ovoj razini, ovo mu je deseta sezona, a to je ogromno iskustvo, koje se i vidjelo kad je ušao s klupe i promijenio ritam utakmice. Tu je, naravno, i Mate Kalajžić, kojeg sam već apostrofirao, koji je stvarno vrhunski momak… Pa onda i Batur, Cinac, Baković, svatko je dao svoje. Mi smo mali tim, nemamo veliku širinu, ali svi daju srce. Svaka im čast, jako je veliko uživanje voditi ovu momčad kao trener – istaknuo je ponosni Starčević.

Upadala je Gorica tijekom utakmice u minuse, da bi se vraćala dobrim serijama, pa završnicu odigrala puno bolje, pametnije, uspješnije.

– Sve u svemu, zanimljiva utakmica. Mislim da je Cedevita i prvo i drugo poluvrijeme bolje otvorila, ali kako su oni u ritmu padali, tako smo se mi dizali. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Sad ćemo se malo odmoriti i u subotu nas čeka drukčija utakmica. Oni će biti agresivni, a mi moramo spuštati ritam i graditi put do pobjede koš po koš – ističe kapetan Kapusta.

O suboti je već u srijedu počeo govoriti i trener Miki.

– Ovu utakmicu je mogao izgubiti bilo tko. Mi smo dobili, a Cedevita Junior izgubila, ali druga je važnija. Tada će biti pritisak na našoj strani. Nadam se da će to naši dečki izdržati jer Cedevita Junior nema što izgubiti i igrat će sigurno bolju utakmicu nego doma – zaključio je Starčević.

Četvrta je to pobjeda Gorice zaredom protiv momčadi koju vodi izbornik Damir Mulaomerović, peta u subotu donijela bi veliki okršaj s Cibonom za finale. I zato ne bi bilo loše da Goričani u subotu od 19 sati napune tribine Gradske dvorane, daju ruku pomoći jednoj sjajnoj momčadi…

The post Korak do polufinala! ‘Dobili smo ovu, ali u subotu se igra važnija utakmica…’ appeared first on cityportal.hr.