Prijava

Vaša prijava

Kakva čast! Naš grad domaćin prvog Prvenstva Hrvatske u umjetničkim plesovima

['Hrvatski sportski plesni savez', 'ples', 'Plesni klub Megablast', 'sportsko Prvenstvo Hrvatske u umjetničkim plesovima']

Hrvatski sportski plesni savez i gorički Plesni klub Megablast, ove subote, 14. svibnja, organiziraju prvo sportsko Prvenstvo Hrvatske u umjetničkim plesovima i to upravo u našem gradu!

Članovi Megablasta, koji su višestruki državni, europski i svjetski prvaci, ne kriju uzbuđenje zbog činjenice kako upravo u svom gradu stvaraju povijest, a događaj je itekako važan za daljnji razvoj plesa u Velikoj Gorici i Hrvatskoj.

Plesni klub Megablast/ Foto: Mario Kociper

– Ovo je prvo prvenstvo u umjetničkim plesovima u sustavu sporta. Time krećemo prema nekom olimpijskom sportu i Olimpijskim igrama. Breakdanceri imaju takav sustav razvijen već dvije godine i od 1.srpnja kreću na kvalifikacije za Olimpijske igre – otkriva nam Gordan Križaj iz Megablasta.

Na ovom cjelodnevnom događanju koje će se održati u dvorani Srednjoškolskog centra nastupit će četiri kluba iz Hrvatske. Natjecat će se u kategorijama show dance, jazz, suvremeni/moderni ples, akrobatski ples i balet i to u svim dobnim skupinama, od najmlađih do najstarijih.

Plesni klub Megablast/Foto: Mario Kociper

– Dolazi nam oko 300 natjecatelja i to iz plesnih klubova Dance Queen iz Kraljevice, iz Zagreba nam stižu Step by Step i Spin, a tu smo i mi kao domaćini iz Velike Gorice. Raznovrsni plesni program osigurat će izvedbe solo, duo i trio natjecatelja, kao i malih i velikih timova – kaže Križaj.

Natjecanja počinju u 8:30, službeno otvorenje je u 14:45, a završetak je predviđen oko 23 sata. Raspored natjecanja provjerite OVDJE. Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete kupiti na ulazu u dvoranu Srednjoškolskog centra Velika Gorica.

 

The post Kakva čast! Naš grad domaćin prvog Prvenstva Hrvatske u umjetničkim plesovima appeared first on cityportal.hr.