Prijava

Vaša prijava

Luda priča iz Mraclina: ‘Dobili smo lidera s ozlijeđenima i igračima koji nisu igrali po tri godine!’

['1. ŽNL', '3. HNL', '4.HNL', 'gradići', 'hotnews', 'jžnl', 'KURILOVEC', 'Lukavec', 'mraclin', 'samobor']

Zanimljiv je i sadržajan bio niželigaški vikenda diljem Turopolja, u sve četiri lige u kojima sudjeluju naši predstavnici. Trećeligaši su se tako bodovno poravnali, budući da je Kurilovec doživio poraz na gostovanju kod posljednjih Ponikvi, koje ovog proljeća definitivno ne izgledaju kao momčad koja zaslužuje biti na dnu. Kurilovčani se muče s realizacijom, ali barem na sigurnom odstojanju od protivnika od kojeg su ovog puta izgubili…

Lukavec je novi bod osvojio u domaćem sudaru s Vrapčem, ali može žaliti i za sva tri, budući da su gosti do izjednačenja došli u 88. minuti. Lukavčani su vodili od 21. minute, ponovno je strijelac bio raspucani Luka Sedlaček, ali nije bilo dovoljno za pobjedu.

3. HNL Središte, 31. kolo:
Lukavec – Vrapče 1-1 (Sedlaček)
Ponikve – Kurilovec 1-0
1. Zagorec 74…, 13. Kurilovec 32, 14. Lukavec 32…, 18. Ponikve 22

Nevjerojatan je vikend iza naših četvrtoligaša, jedan od onih koji će se nešto duže pamtiti. U ligi u kojoj se za titulu prvaka bori samoborski dvojac, Sava iz Strmca i nekadašnji prvoligaš Samobor, ovog su vikenda i jedni i drugi imali nesreću da moraju u Turopolje. I jedni i drugi “ostavili su kosti” u gostima kod naših klubova, iako ranjenih i izmučenih ozljedama. Vodeća Sava doživjela je drugi poraz u sezoni kod Mraclina, a drugi Samobor nastradao je u Gradićima…

I oba puta – jedan gol, tri boda!

U Gradićima je potez odluke povukao Stjepan Pralas, i to u 93. minuti utakmice. Iako bez šestorice prvotimaca, Gradići su igrali sjajnu utakmicu protiv favoriziranih gostiju, ali bez golova sve do same završnice. Tek nakon što je iz Mraclina stigla vijest da Sava gubi, pokušali su Samoborci nešto aktivnije doći do gola Gradića, ali dogodio im se kontraefekt. Pralasova egzekucija u posljednjih sekundama donijela je Gradićima novu pobjedu u ovoj sjajnom proljeću, a gostima je poraz nešto lakše pao s obzirom na ono što se dogodilo na mraclinskoj Grabi.

A dogodila se jedna prilično nevjerojatna utakmica.

– Imali smo ogromne probleme s ozljedama i izostancima, bili smo bez Hajduka, Golubića, Klarića, Cvetnića, Debijađija, Petravića… Jurića je mučilo koljeno, Milatovića prepona, Skrbina sve živo, ali njih trojica su morala stisnuti zube. Kad sam vidio kakva je situacija, tri dana prije utakmice napravili smo liječničke za dvojicu trenera iz omladinske škole, da nam i oni pomognu. Tomislav Škrinjarić nije igrao nogomet tri godine, a na kraju je počeo utakmicu, a Marko Novaković nije igrao još i duže, a nama je odradio zadnjih pola sata… Prijavili smo i ozlijeđenog Roberta Petravića u zapisnik, tek toliko da nas ima više, iako dečko nije ni trebao doći na utakmicu – opisao je dane uoči utakmice trener Mraclina Damir Milanović.

I takav Mraclin dočekao je ponajbolju momčad lige, pa se stacionirao na svoju polovicu. I čekao šansu. I, usput, zbrajao nove probleme.

– Čvrsto smo stajali otraga, nisu nam mogli ni pošteno zaprijetiti, ali svi su se nešto žalili. Skrbin je izdržao do poluvremena, Škrinjarić je osjetio kvadriceps i nisam znao što ću… I u tom trenutku vidim Petravića. Pitam ga što radi ovdje i kaže mi da je došao pogledati utakmicu. Rekoh: ‘Jel te boli i dalje taj zglob?’ Kaže mi da je OK i nije bilo druge: ‘Ajde, skidaj se, ulaziš!’ I odigrao je cijelo drugo poluvrijeme… – prepričava nevjerojatan slijed događaja trener Milanović.

Žalbe su prema klupi stizale i dalje, između ostaloga i ona od Josipa Jurića, autora poteza odluke iz 76. minute.

– Tamo negdje oko 65. minute ide on prema golu, ja vičem ‘pucaj, pucaj’, a on se okreće prema meni i kaže: ‘Boli me koljeno, ako je puknem, morat ću izaći!’. Desetak minuta poslije opet slična situacija, ide prema golu, puca i zabije! Dvije minute poslije dolazi prema meni šepajući, i govori: ‘Eto vidiš, jesam ti rekao…’ I što ću, morao sam ga izvaditi – kroz smiješak priča Milka.

Nakon svega, gosti su u nevjerici napuštali igralište, poraženi i razočarani. Jedina utjeha, naravno, stigla je iz Gradića, u kojima su pali i konkurenti.

4. HNL Središte – skupina B, 26. kolo:
Gradići – Samobor 1-0 (Pralas)
Mraclin – Sava 1-0 (Jurić)
1. Sava 58, 2. Samobor 57…, 7. Mraclin 38…, 10. Gradići 31…, 16. Banovac.

U petom rangu natjecanja, u JŽNL-u, Klas je u Mičevcu pokušao napraviti sve da zaustavi vodeći Naftaš iz Ivanića, no gosti su ipak odnijeli bodove. Drugoplasirani Jelačić doma je bio siguran protiv Rakova Potoka, a nova tri boda uzela je i Mladost, koja je u Obrezini bila bolja od Vatrogasca iz Zdenaca.

Turopoljac je minimalno pao u Jakovlju i ostao na sedmome mjestu, a posljednja Kupa doživjela je novi poraz kod Sloge u Križu. Jedini remi naših klubova u ovom rangu je onaj Poletov, koji je u Buševcu odigrao bez golova s Jaskom Vinogradar.

Jedinstvena županijska liga, 26. kolo
Klas – Naftaš Ivanić 1-2 (Kolundžić)
Jelačić – Rakov Potok 4-1 (Maslač, Memić, Prizmić, Matić)
Mladost O. – Vatrogasac 2-1 (Kos, Matić)
Dinamo J. – Turopoljac 1-0
Polet – Jaska Vinogradar 0-0
Sloga Križ – Kupa 3-2 (Klasnić x2)
Bregana – Lomnica (18. svibnja)
1. Naftaš Ivanić 61, 2. Jelačić 50, 3…, 5. Polet 43, 6. Lomnica 41 (-1), 7. Turopoljac 40…, 14. Mladost O. 29, 15. Klas 15, 16. Kupa 14

Meštrica je na svom terenu bila uvjerljiva protiv Gaja… Foto: David Jolić/cityportal.hr

U šestom rangu natjecanja Meštrica je nastavila svoj lov na titulu, sigurnom pobjedom protiv Gaja na svom terenu, ali ne popušta ni za milimetar ni Vatrogasac iz Kobilića. Iznenađujuće je visoka pobjeda Vatrogasca u Turopolju, koje je primilo šest komada na svom terenu, pri čemu je zabijalo šest različitih strijelaca.

Sedam golova palo je i u porazu Dinamo Hidrela u Dubravi Vrbovečkoj, bez golova odigrala je Buna na gostovanju u Banovu, a do nova tri boda došao je Posavec na svom igralištu, za pobjedu su zabijali Breščaković i Lucin.

1. ŽNL, 22. kolo:
Meštrica – Gaj 3-0 (Galović, Bartolović, Britvec)
Turopolje – Vatrogasac 1-6 (Šejić / Štefner, Ivkić, Čavar, Antunović, Randolph, Šošić)
Dubrava – Dinamo Hidrel 4-3 (Horvat, Fulir x3 / Kadoić, Musolli, Topalović)
Ban Jelačić – Buna 0-0
Posavec – Kloštar 2-0 (Breščaković, Lucin)
1. Meštrica 52, 2. Vatrogasac 49, 3. Kloštar 46…, 6. Turopolje 30…, 8. Posavec 26…, 11. Dinamo Hidrel 24…, 13. Buna 19, 14. Ostrna 14

The post Luda priča iz Mraclina: ‘Dobili smo lidera s ozlijeđenima i igračima koji nisu igrali po tri godine!’ appeared first on cityportal.hr.