Prijava

Vaša prijava

Buševečani uspješno proveli europski projekt Buš Eko?!

['Buš Eko?!', 'DOOR', 'grad velika gorica', 'hotnews', 'OSS Buševec', 'regea']

Ogranak Seljačke sloge Buševec prošli je petak održao završnu konferenciju projekta Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!). Vodeći partner i nositelj projekta bio je DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja, a sudjelovala je i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) te Grad Velika Gorica. Inače, projekt je financiran od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Foto: OSS Buševec

– Hvala svima na pomoći i podršci tijekom cijelog projekta koji je bio dosta izazovan s obzirom na cjelokupnu situaciju s COVID-19 virusom, jer trebalo je odraditi puno aktivnosti, a svako malo smo imali zabranu rada. Projekt je trajao 2 godine i s ponosom možemo reći da smo sve ciljeve, aktivnosti, radionice, obnovu Doma kulture i još mnogo toga odradili i to vrlo uspješno te smo jako zadovoljni svime provedenim – naglasili su iz Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Foto: OSS BuševecSpomenimo kako je u projekt bilo uključeno 56 volontera s više od 1100 odrađenih volonterskih sati.

– U ovih dvije godine djelomično smo renovirali dom kulture, promijenili dio krovišta, uredili podrumske prostorije, održali 6 edukativnih radionica za odrasle i djecu, izradili smo glavni projekt za energetsku obnovu našeg doma, proveli smo anketu o energetskim potrebama, stavovima i uključenosti mještana u OCD-e, postavljeno je solarno stablo, sašili nove zavjese za pozornicu, postavili novo kino platno…i još mnogo toga – kazali su iz Ogranka.

Samu svečanost uveselili su najmlađi Ogrankaši s predstavom ”Sladoledar” i plesna D skupina s koreografijom „Na kraj sela kolo igra“ (Sirač) te pokazali da budućnost Ogranka nije upitna.

Foto: OSS Buševec

– Buš Eko ?! je bio prvi EU projekt koji smo doveli u Buševec, nadamo se ne i zadnji, ovo je samo poticaj nama, a nadamo se i drugim organizacijama u mjestu, i svim mještanima, da se može kad se to istinski želi i da nam je ovo samo motiv da još više radimo i zajedno učinimo naše mjesto boljim, kvalitetnijim i sretnijim za život – poručili su na kraju iz Ogranka Seljačke sloge.

The post Buševečani uspješno proveli europski projekt Buš Eko?! appeared first on cityportal.hr.