Prijava

Vaša prijava

Sutra ćemo doznati rezultate istraživanja što Velikogoričani misle o stanju zelenila

['hotnews', 'POU', 'predstavljanje rezultata projekta', 'regreen velika gorica']

Kako kombinacija kreativnosti i zelenila može poboljšati kvalitetu života u Velikoj Gorici te što Velikogoričani misle o stanju zelenila u svom gradu doznat ćemo sutra kada će se u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održati javno predstavljanje trenutnih aktivnosti koje se odvijaju u sklopu projekta, ali i predstavit će se dosadašnji rezultati petogodišnjeg projekta Regreen koji Grad Velika Gorica provodi zajedno sa Zelenom energetskom zadrugom i 20 partnera na 2 kontinenta diljem svijeta.

– Na javnom predstavljanju Regreen projekta predstavit ćemo kakve prilike on donosi Velikoj Gorici, dok će nas inozemni partneri inspirirati rješenjima baziranim na prirodi koja koriste u svojim gradovima. Nakon prezentacija održat će se “show room” u sklopu koje će svi zainteresirani imati priliku raspraviti izložene teme s govornicima. Ovom prilikom ujedno će se predstaviti rezultati istraživanja Grada o stavovima građana o stanju zelenila u Velikoj Gorici – istaknuli su iz Grada.

Neka od rješenja razvijenih u sklopu Regreena koja ćemo predstaviti uključuju karte za “zeleno” urbano planiranje Floormaps, City explorer – alat za modeliranje ekosustava u gradovima koji optimizira primjenu rješenja temeljenih na prirodi i Greenopolis – edukativnu platforma za predškolsku i razrednu nastavu, koja senzibilizira djecu za klimatske promjene i rješenja bazirana na prirodi.

Pozivaju se svi zainteresirani da se za sudjelovanje na ovom događanje prijave na LINKU. Izlaganja će biti na engleskom jeziku, a broj mjesta je ograničen.

Ovo događanje namijenjeno je “zelenim” poduzećima, akademskoj zajednici, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i drugih javnih ustanova, organizacijama civilnog društva, medijima i svima zainteresiranima građanima za održivi razvoj gradova.

Javno predstavljanje počinje sutra u 9 sati.

The post Sutra ćemo doznati rezultate istraživanja što Velikogoričani misle o stanju zelenila appeared first on cityportal.hr.


Eko akcija u našoj PŠ Mičevec

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike