Prijava

Vaša prijava

U Kravarskom održana sjednica Stožera za sanaciju potresa. Do sada je obnovljeno 19 kuća

['Općina Kravarsko', 'potres', 'Stožer civilne zaštite']

Općina Kravarsko, jedna od dvije županijske općine koje su teško stradale u potresu, bila je domaćin sjednice Stožera Civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa na Banovini.

Inače, u Kravarskom je oštećeno 520 obiteljskih kuća kao i ostali objekti javne namjene. Do sada je obnovljeno 19 kuća, a započela je i gradnja jedne uklonjene kuće.

Načelnik Kravarskoga Vlado Kolarec izvijestio je o nizu aktivnosti koje su u suradnji sa Stožerom poduzete u ovoj općini. Prvenstveno na sanaciji kuća, vodoopskrbi gdje se više od 100 kuća s bunara priključuje na vodovod, elektrifikaciji i sanaciji cesta.

Posebno se osvrnuo na izgradnju nove župne crkve Sv.Križa koja je potpuno uklonjena i čija je izgradnja započela u veljači. Kako je rekao, očekivanja su da do Božića crkva bude završena. Inače je prije sjednice potpredsjednik Vlade i predsjednik Stožera CZ Tomo Medved s članovima Stožera obišao gradilište nove crkve.

Izvor: https://potresinfo.gov.hr/

The post U Kravarskom održana sjednica Stožera za sanaciju potresa. Do sada je obnovljeno 19 kuća appeared first on cityportal.hr.