Prijava

Vaša prijava

Kreće lov na finale! Cibona je moćna, ali nikad ne otpisuj ovu Goricu…

['hotnews', 'karlo uljarević', 'KK Cibona', 'kk gorica', 'mladen miki starčević']

Da je ovdje riječ o igri “izbaci uljeza”, Gorica bi bila prvi i jedini izbor. Smješteni u društvo s nekoć trostrukim europskim prvakom Splitom, aktualnim hrvatskim prvakom Zadrom i Cibonom, najtrofejnijim klubom u državi, košarkaši Gorice doista djeluju kao uljezi, ali točniji opis bio bi – najljepša priča hrvatske klupske košarke ove sezone.

Gorica je to i definitivno postala plasmanom u polufinale domaćeg prvenstva, ulaskom u elitno društvo loptanja između obruča u Hrvata, među velike klubove s višestrukom jačim budžetima od goričkog. Gorica je, međutim, najljepša priča sezone postajala neko vrijeme, još od prvih pokušaja da se od utakmica naših košarkaša napravi pravi spektakl, da se animira sugrađane da dođu u dvoranu na razne načine, kroz “milijun” akcija iz tjedna u tjedan, da košarka u ovom gradu dobije status kakav i zaslužuje.

Zbog načina na koji izgleda na parketu, ali i zbog načina na koji je vođena, s koliko srca i energije.

U polufinalnoj seriji protiv Cibone, koja kreće u petak u 20 sati pod svodom Draženova doma, Gorica je, realno, autsajder. I kako god završila ova serija, a tu će Gorica sigurno imati što za reći, neće se promijeniti istina da je ova sezona, ako ne najbolja, sigurno jedna od najboljih otkad se igra košarka u našem gradu. Iako je bila turbulentna – s trojicom ljudi u ulozi glavnog trenera, s odlascima i dolascima igrača, s ozljedama i bolestima, ali i velikim povratcima – definitivno će biti oslikana samo najljepšim tonovima.

Međutim, naravno da ovi dečki, na čelu s trenerom Mikijem Starčevićem, neće ovdje unaprijed položiti oružje. O ne, ni u ludilu…

– Znamo sve o njima, igrali smo ove sezone četiri puta i nema tu nikakvih nepoznanica. Jako su dobra momčad s dobrim trenerom, a još su imali i više odmora, jer nisu igrali treću utakmicu kao što smo mi morali. Međutim, to ne mora ništa značiti jer mi ćemo se pripremiti za njih, ali prije svega se moramo fokusirati na našu igru – rekao je Karlo Uljarević, pa dodao:

– Želimo da to bude još bolje nego u četvrtfinalu, dat ćemo sve od sebe da pružimo što kvalitetniju igru i na kraju možda i pobijedimo već u prvoj utakmici. I mi smo dobra momčad, dobro smo posloženi, ne predajemo se nikad i idemo ovu polufinalnu seriju odigrati na najbolji mogući način. Sigurno je da ćemo dati sto posto od sebe i nadam se da će nam se to onda vratiti.

Gorica i Cibona igrali su 16 puta u HT Premijer ligi, Gorica ima tri pobjede i 13 poraza… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Četiri puta igrali su ove sezone, četiri puta pobijedila je Cibona.

– Iako jesmo u istoj ligi, moramo priznati da smo mi skroz različite kategorije. Oni imaju sedam reprezentativaca, od čega jednog Argentine, jednog BiH i pet hrvatskih, i apsolutni su favorit u ovoj seriji – istaknut će trener Starčević, koji je pomno secirao sve Cibonine kvalitete.

– Osim mladog Krajnovića i starijeg Novačića, sve su to igrači između 23 i 26 godina koji su izuzetno jaki na lopti, mogu zabiti, asistirati, šutnuti tricu, naročito Gnjidić, koji to radi s više od 40 posto uspješnosti. Posebno je neugodan Mateo Drežnjak, koji je sjajan defanzivac i kradljivac lopti, a pogodio je i najviše trica ove godine za Cibonu. Tu je polivalentni Nakić koji igra na poziciji 3 i 4, širi reket i otvara prostor. Visoki Branković je na draftu i možda je budući NBA igrač. Prkačin se vrlo brzo oporavlja od ozljede i uspješan je u svim statističkim kategorijama. On je ekstreman potencijal, pred njim je velika budućnost. Popić i Reuvers ulaze s klupe i dođu kao bonus igrači koji puno pridonose svojom igrom i kvalitetom. Tu je i naš bivši kapetan Majcunić, koji je izuzetno precizan tricaš i ako mu daš šansu on je uvijek iskoristi. Dakle, ekipa složena od vrhunskih igrača koji su fizički dominantni i koji su bili blizu playoffa ABA lige. Trener Gašpar Okorn radi odličan posao, a u rukama ima tim koji je stvaran da bude prvak – nahvalio je protivnika trener Miki, pa se okrenuo svojoj momčadi:

– Vidjet ćemo koliko možemo napraviti u prvoj utakmici, jer mi smo u glavama još uvijek u četvrtfinalu i majstorici protiv Cedevite Junior. Mislim da ćemo se u drugoj, a daj bože i trećoj utakmici, adaptirati na tu fizički kvalitetu i visinu koju mi zapravo rijetko kad i viđamo. Zato sam i pohvalio Ligu za prvaka, jer smo se u njoj češće susretali s takvim suparnicima, koji igraju fizički dominantnu košarku. Prva će utakmica biti jako teška, ali kasnije, kad se adaptiramo na tu visinu i snagu, mislim da ćemo pružiti dobar otpor. I, nadam se, uhvatiti koju pobjedu.

Lijepo je sve to ispričao trener Starčević, uživat će u redovima Cibone dok budu čitali ove retke, ali iskusni je to košarkaški lisac, čovjek s gomilom iskustva, ne sumnjajte da ima on svoj plan, da priprema nekakav “faktor X”… I da ovu, njegovu Goricu, ni u ludilu nije pametno unaprijed otpisati.

Put prema čudu, plasmanu u finale, počinje u petak od 20 sati, a nastavlja se u ponedjeljak u drugoj utakmici. U našoj Gradskoj dvorani, na domaćem terenu. Uz pune tribine? E, to bi bilo lijepo. Naši košarkaši su, kako god okreneš, to zaslužili.

The post Kreće lov na finale! Cibona je moćna, ali nikad ne otpisuj ovu Goricu… appeared first on cityportal.hr.