Prijava

Vaša prijava

VIDEO Dovršena je staza uz jezero Čiče, a stižu i novi sadržaji

['hotnews', 'jezero Čiče', 'Krešimir Ačkar', 'Ognjen Cahun']

Prije nekoliko tjedana krenulo se s uređenjem južne staze uz jezero Čiče, a od nedavno je u upotrebi Velikogoričana željnih rekreacije u miru i tišini prirode. Novouređena pješačko- biciklistička staza, u dužini skoro dva kilometara, vodi od početka Sisačke ulice kod Lidla pa sve do tzv. Čič beacha. U obilasku staze bio je danas gradonačelnik Krešimir Ačkar.

20.05.2022. – Novo Čiče – Dovršena staza uz južnu stranu jezera Čiče – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ovdje je bilo niz divljih deponija kojih je sada već znatno manje. Uskoro krećemo s daljim uređenjem ovog područja. Postavit ćemo koševe za smeće i klupe za odmor, a sa ŠRU Odra i ribičima ići u malčiranje ovog prostora kako bi pogled na jezero bio puno ljepši i primamljiviji našim građanima – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

20.05.2022. – Novo Čiče – Dovršena staza uz južnu stranu jezera Čiče – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Pred nama su ljetni mjeseci, a brojni građani, vjerujemo, barem neki od vida rekreacije i slobodnog vremena će pronaći upravo koristeći tu stazu. A da su građani već „provjerili“ stazu potvrdio je i predsjednik ŠRU Odra, Ognjen Cahun.

– Primijetili smo već građane kako koriste stazu, a ovim putem pozivam, ne samo naše ribiče i simpatizere, već sve stanovnike Velike Gorice i okolnih mjesta da ju koriste što više. Kroz radne akcije naše udruge, koja broji više od 800 redovnih i 2 tisuće pridruženih članova, uredit ćemo prirodu oko jezera. Posjeći ćemo korov i otvoriti pogled na jezero, a napravit ćemo i ribolovne pozicije te male uvale „plažice“ gdje će se ljudi moći odmoriti. Velika drveća planiramo zadržati radi hlada, a ako će negdje nedostajati stablo, posadit ćemo ga – ispričao je Cahun te dodao kako je u planu vizura jezera kao što je to kod jezera Ježevo, a sanirat će se sve onako kako je predviđeno prostornim planom.

The post VIDEO Dovršena je staza uz jezero Čiče, a stižu i novi sadržaji appeared first on cityportal.hr.