Prijava

Vaša prijava

Združena vatrogasna vježba: Gašenje požara sjenika i spašavanje unesrećenih na Ranchu Okuje

['DVD', 'JVP VELIKA GORICA', 'nenad lukić', 'ranch okuje', 'združena vatrogasna vježba']

Svibanj je mjesec zaštite od požara, a dobrovoljna vatrogasna društva Donjeg Turopolja i Javna vatrogasna postrojba provjerit će svoju koordiniranost i uvježbanost na zajedničkoj vježbi koja će se održati u srijedu 25.svibnja na Ranchu Okuje.

– Cilj vježbe je provjera koordiniranog rada DVD-ova Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija, provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima, te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova – rekao nam je Nenad Lukić, zapovjednik vježbe.

U vježbi sudjeluju Dobrovoljno vatrogasno društvo Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje, Vukovina i JVP Velika Gorica.

– Došlo je do požara objekta u kojem se skladišti sjeno, a razlog izbijanja požara su neispravne električne instalacije. Biti će unesrećene dvije osobe koje ćemo izvlačiti iz opožarenog područja te ćemo štiti susjedne objekte kako ne bi došlo do širenja požara – opisao nam je vježbu zapovjednik Lukić, a u kojoj će sudjelovati više od 40 vatrogasaca.

Početak vježbe je u 20 sati.

The post Združena vatrogasna vježba: Gašenje požara sjenika i spašavanje unesrećenih na Ranchu Okuje appeared first on cityportal.hr.