Prijava

Vaša prijava

Ozljeda koštala plesače Vege Svjetskog kupa, ali ne i Europskog prvenstva formacija

['budimpešta', 'europsko prvenstvo', 'SPK VEGA', 'svjetski kup']

Svjetski kup za kategorije Children, Juveniles, Main class contact style, Couple dance show, Main class free style, Girls formation te Europsko prvenstvo za Juniorske formacije i Ženske formacije održano je ovog vikenda u Budimpešti. Hrvatska je imala predstavnike u svim kategorijama osim u kategoriji Main class free style. Članovi goričkog SPK Vega natjecali su se u subotu u kategorijama Children, Juveniles i Juniors te u nedjelju u kategoriji juniorskih formacija.

Vita i Noa u polufinalu Svjetskog kupa

Debinati, Vita Papić i Damjan Kačavenda su se plasirali na 42. mjesto, dok su Lana Papić i Izak Čosić svoj nastup završili na. 35 mjestu u kategoriji Juveniles (mlađi juniori 1). Također debitanti na svjetskoj sceni, Vita Tot i Noa Goleš koji su se plasirali u polufinale natjecanja u kategoriji Children (mlađi juniori 2) i osvojili visoko 12. mjesto.

Foto: SPK Vega

Ozljeda ih koštala Svjetskog kupa parova, ali ne i Europskog prvenstva formacija

Ema Tot i Andrija Fabijančić su super krenuli u prvoj rundi, no na samom kraju Emu je presjeklo u koljenu i nije uspjela završiti akrobaciju što ih je koštalo bodova. Usprkos tome dobili su visoke ocjene (plasman na 18. mjesto) i priliku za popravnu rundu.

– Međutim bol je bila toliko jaka da je Ema, dijete od 14 godina, rekla da će se odreći pokušaja kako bi drugi dan mogla plesati Europsko prvenstvo juniorskih formacija. Srećom u bolnici u Budimpešti su ustanovili da nije prijelom u pitanju. Drugi dan, uz pomoć bandaža i gelova Ema je otplesala program Juniorske formacije – rekli su iz Vege.

Foto: SPK Vega

Formacija Toy story osvojila je četvrto mjesto, a ono što je zanimljivo za ovu formaciju je činjenica da je sastavljena od šest najboljih parova Hrvatske, a uz kolege iz zagrebačkih klubova MegaRock i Buba tu su i Ema i Andrija iz velikogoričke Vege.

– Bez obzira na sve, rezultati su dobri. Bili bi još bolji da smo ‘’maznuli’’ medalju u juniorskim formacijama i da Ema i Andrija nisu morali odustati od natjecanja u subotu. Ovo natjecanje ću pamtiti kao najstresnije natjecanje u mojoj trenerskoj karijeri. Ne razmišljate o ozljedama dok se ne dogode. Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo u punom sastavu sudjelovati na Prvenstvu RH koje nas čeka ovaj vikend u Zaprešiću, ali i Europsko prvenstvo za starije juniore u Švicarskoj prvog vikenda u lipnju – naglasio je Tomo Vega.

Foto: SPK Vega

The post Ozljeda koštala plesače Vege Svjetskog kupa, ali ne i Europskog prvenstva formacija appeared first on cityportal.hr.