Prijava

Vaša prijava

Doznajte više o ulozi Matice hrvatske u Hrvatskom proljeću

['josip mihaljević', 'knjižnica galženica', 'Matičin četvrtak']

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 269. Matičin četvrtak i predavanje Predavanje “Uloga Matice hrvatske u Hrvatskom proljeću i represija prema njenim članovima nakon sloma pokreta”

O toj temi pričat će Josip Mihaljević, znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest – Odjel suvremene povijesti, a čije mu je primarno područje znanstvenog interesa hrvatska povijest druge polovice 20. stoljeća. Od 2009. zaposlen je na Hrvatskom institutu za povijest i sudjeluje u radu više znanstvenih projekata. Od 2015. predaje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu na kojem izvodi kolegij Ideologija i praksa komunizma u povijesnoj perspektivi.

Autor je i voditelj emisije „Povijesne kontroverze” na Trećem programu Hrvatskoga radija za koju je 2019. nagrađen nagradom „Vjekoslav Klaić“ za popularizaciju povijesti.

Scenarist je dokumentarne serije Hrvatske radiotelevizije Hrvatsko proljeće 1971. (2021.). Za knjigu “Komunizam i čovjek: odnos vlasti i pojedinca u Hrvatskoj od 1958. do 1972.” (Zagreb, 2016.) nagrađen je Državnom nagradom za znanost.

Nedavno mu je objavljena i druga knjiga pod naslovom Kako je operirala UDBA? Operacija „Paromlin“ i sudbina Vinka Markovića.

Predavanje je sutra u 19,30 sati u Područnoj knjižnici Galženica ili možete pratiti na www.matica-gorica.hr

 

The post Doznajte više o ulozi Matice hrvatske u Hrvatskom proljeću appeared first on cityportal.hr.