Prijava

Vaša prijava

Kakvo buđenje! Nitko u Mičevcu ne pamti takav udar groma zadnjih 70 godin

['DVD Mičevec', 'hotnews', 'JVP VELIKA GORICA', 'Mičevec', 'udar groma']

Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica jutros je u cik zore zaprimila dojavu o snažnom udaru groma na adresi Veliki Bedekovići 8 u Mičevcu.

– Na intervenciju smo izašli s dva vozila i devet vatrogasaca, došlo je do udara groma u obiteljsku kuću, do pražnjenja elektriciteta u dimnjak kuće, probilo je i prvu deku. Sanirali smo odmah s rezervnim crijepom koje je imao vlasnik ta oštećenja krovišta, da ne dođe zbog kiše do još veće štete. Intervencija je trajala nekih 50-tak minuta. Čitav taj dio ostao je bez struje I telefonije, a Elektra će utvrditi daljnja oštećenja’ – rekao nam je zapovjednik JVP Velike Gorice, Ivica Maceković.

Kakav je to ranojutarnji šok bio za sve susjede, ispričao nam je zapovjednik DVD-a Mičevec, Ivan Bedeković.

– Susjedu je sat stao točno u 5:42, kad je došlo do tog udara, Svi su ljudi prestrašeno izašli na ulicu, većina je još spavala. Nije bilo nikakve naznake, nije grmjelo, kiša je lagano padala, baš je udarilo kako se kaže – iz vedroga neba! Nitko se ovdje ne sjeća takvog udara groma, pa sigurno u zadnjih 70 godina!’ – kaže Bedeković I dodaje kako je čitava ulica ostala bez struje, a u krugu najmanje desetak metara je oštećena ili uništena informatička oprema, telefonija, plinski bojleri..

Osim vatrogasaca, na teren su izašle i ekipe Civilne zaštite, policije i HEP-Elektre. Srećom, nije bilo ozlijeđenih, a materijalna šteta se utvrđuje.

 

 

The post Kakvo buđenje! Nitko u Mičevcu ne pamti takav udar groma zadnjih 70 godin appeared first on cityportal.hr.


SVJETSKI DAN PODUZETNICA

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda