Prijava

Vaša prijava

Klinci goričkog Maraton kluba u Sisku osvojili pet medalja

['atletska škola maraton kluba velika gorica', 'Berislav Devčić', 'Prvenstvo Hrvatske', 'štafete']

Prethodnog vikenda, Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica ponovno je imala dupli natjecateljski program. U subotu su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u štafetama, dok su u nedjelju nastupili limači na 2. kolu HALS-a, a Berislav Devčić je nastupio na Hodačkom Grand Prix-u Croatia 2022.

Devčić je nastupio u nedjelju na utrci od 20 km hodanja u sklopu Hodačkog Grand Prix-a Croatia 2022 koje se održalo na južnoj strani savskog nasipa u Zagrebu, a s vremenom od 2:22:36 ukupno je zauzeo 3. mjesto.

Istog dana je osam limača goričkog kluba nastupilo u dvanaest disciplina na natjecanju 2. kola Hrvatske atletske lige sjever (HALS) u Sisku. Klub su predstavljali: Una Lovrić (60 m i skok u dalj), Lara Pracević (60 m i skok u dalj ), Bartol Pavelić (60 m i skok u dalj), Maks Šakić (bacanje vorteksa), Denis Kujundžić (60 m), Luka Živanović (60 m), Filip Pracević (300 m), Mateo Starčević (60 m i bacanje vorteksa).

Foto: Maraton klub Velika Gorica

– S dvije zlatne medalje kiti se Bartol Pavelić u skoku u dalj i na trci od 60 m za limače 2011. godišta, a odličje mu je uručio izbornik atletske seniorske reprezantacije Mladen Katalinić, koji je svojom nazočnošću u Sisku dao punu potporu najmlađim zaljubljenicima u kraljicu sportova. Luka Živnović na 60 m i Filip Pracevićna 300 m dotrčali su do srebra, a Una Lovrić do bronce u svojoj trkačkoj disciplini – istaknuli su iz kluba.

Slijedeće natjecanje već je za tjedan dana kada se kroz dva dana vikenda u Karlovcu održava Pojedinačno PH za mlađe juniore/ke, dok će seniori Kluba u sklopu Hrvatske cestovne lige nastupiti na Plitvičkom mratonu.

The post Klinci goričkog Maraton kluba u Sisku osvojili pet medalja appeared first on cityportal.hr.