Prijava

Vaša prijava

Gorički vatrogasci pozivaju na Fire Combat, otkrivanje murala i vatrogasnu avantura za najmlađe

['DAN OTVORENIH VRATA', 'fire combat', 'hotnews', 'javna vatrogasna postrojba velika gorica']

Nakon dvije godine pauze, ponovno se u grad vrača najtežih dvije minute u vatrogastvu, najavili su iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica ovogodišnje natjecanje Fire Combat IV. Plamen Turopolja. No, bit će to jedno posebno izdanje.

– Ovogodišnje izdanje, kao i sva buduća, bit će posvećena našem tragično preminulom kolegi i strastvenom „combatovcu“ Ivanu Galekoviću – Galeu. Taj ćemo dan obilježiti i svečanim otkrivanjem murala s njegovom slikom na ulazu u postrojbu. Otvorenje natjecanja i ovaj događaj u čast Ivanu uveličat će i brojna dobrovoljno-vatrogasna društva s goričkog područja – govori nam zapovjednik JVP Velika Gorica, Ivica Maceković.

Sve će se odvijati u subotu 4.lipnja s početkom u 10 sati, a nakon svečanog djela slijedi Fire Combat natjecanje gdje se očekuje sudjelovanje 30-ak ekipa.

– Radi se o natjecanju koje ima pet kategorija. U natjecanju sudjeluje jedan vatrogasni par, koji mora proći poligon dužine 30 metara i to tri puta. Imamo tri staze, a cijelo natjecanje se radi u vatrogasnoj opremi koja je poprilično teška i može iznositi do 25 kila. S obzirom na najavu vremenske prognoze, bit će to izuzetno topao dan pa će i to biti dodatno opterećenje za natjecatelje. No, mi vatrogasci moramo biti spremni na sve situacije – istaknuo je zapovjednik Maceković.

02.06.2018. Velika Gorica – Održan 2. “Plamen Turopolja”. Foto: Matea Brenčić

Prije samog natjecanja pregledava se vatrogasna oprema te se natjecatelji podvrgavaju alkotestiranju.

Ovo je prilika i za sve zainteresirane, a ponajviše djecu, da se upoznaju s radom goričkih vatrogasaca. Razgledaju, vozila, opremu, prostorije, ali i da se pri tome dobro zabave uz druženje i igru koje pripremaju članovi postrojbe.

– Bit će to jedno novo izdanje i s novim sadržajem, a naš fokus će biti – djeca. Dat ćemo im priliku da vide kako radimo, a neko centralno događanje bit će Mini Firecombat kao rekreativno i zabavno događanje. Neće biti svih tih prepreka, već će biti njima primjereno, imat ćemo i zip-line, uskočni jastuk, moći će isprobati i vatrogasnu opremu. Jedan veliki poseban dodatak, koji će se vjerujemo svidjeti djeci je vatrogasni Spiderman. Cilj nam je da oni taj dan na svom vlastitom iskustvu vide kako je to biti vatrogasac i vjerujem kako će to njima biti prava vatrogasna avantura i odlično iskustvo – kazao je Stjepan Kosić.

Foto: FB JVP Velika Gorica

Uz sve to, gorički vatrogasci, pripremili su i iznenađenja za najmlađe koje će im ostati kao uspomena i sjećanje na dan proveden u Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

– Kada bi ukratko rezimirali cijelo događanje rekao bi da će biti tu puno sadržaja, zabave, adrenalina i avanture, a napravljen je i kompletno novi vizual. Imamo jedan novi identitet i amblem VG Vatrogasac koji će povezati djecu s nama i s vatrogastvom. To je ono na čemu ćemo graditi naše buduće Dane otvorenih vrata – dodao je Kosić.

Foto: FB JVP Velika Gorica

Puno truda i zalaganja uloženo je u organizaciju ove manifestacije, pa vjerujemo da će biti i odaziv baš onakav kakav naši vatrogasni heroji zaslužuju.

– Pozivamo svu djecu, roditelje, građane da dođu i navrate od 10 sati pa na dalje. Bit ćemo vam na raspolaganju, a imat ćete i mnogo toga za vidjeti, iskusiti i doživjeti. Potrudili smo se u svim segmentima da nešto damo i pokažemo te za svakoga nađemo nešto od vatrogasnih zanimljivosti – pozvao je na kraju zapovjednik Maceković.

Dođite svi u subotu 4.lipnja u Zagrebačku 3!

The post Gorički vatrogasci pozivaju na Fire Combat, otkrivanje murala i vatrogasnu avantura za najmlađe appeared first on cityportal.hr.