Prijava

Vaša prijava

Za vikend će u gradu biti urbano i kreativno! Evo što vas očekuje na VG FEST-u

['hotnews', 'turistička zajednica velika gorica', 'VG FEST']

Bliži se još jedan VG FEST, festival urbane kulture i kreativnog nereda u organizaciji Turističke zajednice Velike Gorice, a koji će se održati od 3. do 5. lipnja u Parku dr. Franje Tuđmana. Dani su to rezervirani za druženje na otvorenom, za sport i rekreaciju, za igru, druženje i učenje, za velike i male. I ovoga puta posjetitelji će moći odabrati među brojnim aktivnostima i radionicama.

Festival će u petak 3.lipnja od 17.30h otvoriti jedinstvena predstava za djecu “Kišni razdraganci” u izvedbi Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića (Mrle) koji su spremni za vrištanje, skakanje, pjevanje i plesanje zajedno s vama. Kišni razdraganci stvaraju nove, zarazne hitove koje će i djeca roditelji dugo nakon koncerta pjevušiti, a nije isključeno da mogu poželjeti i novu dozu kišne razdraganosti.

Te večeri očekuje vas i veliki koncert naše sugrađanke i mentorice u showu “Zvijezde pjevaju” Ivane Kindl, koja će ovim koncertom proslaviti 20 godina karijere.

Foto: TZVG

I u subotu 4.lipnja neće nedostajati uzbuđenja i zabave jer vas kroz cijeli dan očekuju brojne plesne, sportske, kreativne i ekološke radionice „Ne VG tiraj Eko reagiraj!“. Program “Živimo zdravo i aktivno” trajat će od 10 do 13 sati i cijelo jutro moći ćete se okušati u brojnim sportskim radionicama poput: vježbanje u workout parku, yoga, parkour dječji poligon za vježbanje, abeceda kretanja, šašava klokanska olimpijada, Vesela kreativna i klokan sportiva, promocija Udruge aktivnog turizma – Avanturopolje.

Subota je i Eko dan VG Festa: očekuju vas edukativne radionice o zaštiti okoliša, prirodne kozmetike, reciklaže, izrade terarija i mnoštvo zanimljivog sadržaja. Tu su i brojne druge radionice od 16 sati poput radionica zmajarenja, likovnih radionica, oslikavanja kanom, oslikavanje lica, društvene igre, Ministarstvo magije – izrada čarobnih štapića, Radionice Kluba mladih – izrada vijača za preskakanje od plastičnih vrećica, oslikavanje platnenih većica, ”Ostavi svoj trag ”… Od 16.30h ne propustite radionice Traumatic ARTSa (ples na svili, hula hoop, foto kutak), Pepeljuginu štafetu, interaktivnu eko točku “Sirene današnjice” te predstavu “Krijesnice” od 19 sati.

Foto: TZVG

U 17 sati uživajte u predstavi “Uzbuna u plastičnom carstvu”, a vrhunac drugog dana festivala zasigurno će biti nastup grupe LET 3 od 20.30h koja priprema pravi glazbeno-scenski spektakl.

Nedjelja 5.lipnja od 10 do 22 sata bit će rezervirana za GOOD VIBRATIONS – Festival plesa u organizaciji Plesnog kluba Megablast. Očekuju vas nastupi brojnih grupa u raznim plesnim stilovima: HIP HOP, break dance, suvremeni ples… A ujutro od 10 do 12 sati ne propustite i likovne radionice, tečaj njihanja na jedrima, ples na svili i ringu u izvedbi TRAUMATIC ARTS.

Foto: TZVG

Tijekom oba dana vikenda ne propustite i akciju Gradske knjižnice „Sve za 5“, prodaju knjiga, suvenira, prirodne kozmetike, terarija…

The post Za vikend će u gradu biti urbano i kreativno! Evo što vas očekuje na VG FEST-u appeared first on cityportal.hr.