Prijava

Vaša prijava

Poziv za neafirmirane pisce: Prijavite se na natječaj za dodjelu Književne nagrade “Albatros”

['književna nagrada Albatros', 'POU Velika Gorica']

Roman, poezija, zbirka kratkih priča, dramska djela, djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice…samo su neki od rukopisa koji dolaze u obzir za prijavu na natječaj za Književnu nagradu “Albatros” koju raspisuje Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

– Ova je nagrada utemeljena s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 5 tisuća kuna, diplome i tiskanja nagrađene knjige. Kada su u pitanju uvjeti natječaja pravo sudjelovanja imaju građani Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima te rukopis ne smije biti objavljen – pojasnili su iz Pučkog učilišta.

O dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor, a rezultati će biti objavljeni do 1.listopada. Nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu 2022. godine. Rok za predaju rukopisa je 15. lipnja, a uvjete natječaja pronađite ovdje. 

The post Poziv za neafirmirane pisce: Prijavite se na natječaj za dodjelu Književne nagrade “Albatros” appeared first on cityportal.hr.