Prijava

Vaša prijava

Sakač kao Robinson: Lukavec uz pomoć “krtice” do obrane titule u goričkom kupu

['hotnews', 'nk Jelačić', 'Nk Lukavec']

Dva prijateljska kluba na terenu, svaki sa svojim ambicijama i željama, nešto više od 200 gledatelja na tribinama i tamni oblaci u nastajanju negdje gore visoko. Tako je, u kratkim crtama, izgledala kulisa za odigravanje finalne utakmice Kupa Grada Velike Gorice, u kojem su se na lukavečkom Lukavellu sudarili domaćin i gosti iz Vukovine.

Trofej je na kraju priče, sasvim zasluženo, ostao u Lukavcu, koji je ovu titulu uzeo drugu godinu zaredom te time završio sezonu koja će sigurno ostati zapamćena po mnogo toga.

– Imali smo i mi svoje ambicije, svoj plan igre, nismo došli u ovo finale samo sudjelovati, ali Lukavec je ovoga puta, nažalost po nas, ipak bio prejak. Njihovoj pobjedi nema nikakve zamjerke – priznao je trener Jelačića Stefan Rajić.

Od samog početka trećeligaš je dominirao protiv petoligaša, stvarao šanse, a u 20. minuti Lukavec je poveo pomalo neobičnim golom Karla Althallera. Pucao je ofenzivac Lukavca iz daljine, nije mu ta lopta najbolje sjela, izgledalo je kao da će golman Jelačića Davor Sakač to lakoćom uloviti, ali taman prije nego što je to trebao učiniti, lopta je zapela za busen trave, odskočila, promijenila smjer i završila u mreži. Podsjetila je ta situacija na onu legendarnu s Paulom Robinsonom u Maksimiru, ovoga puta lukavečka “krtica” od Sakača je učinila Robinsona…

Do kraja prvog poluvremena vodstvo domaćina podebljao je Luka Sedlaček, za kojeg će i trener Jelačića nakon utakmice reći da je “stvarno pravi igrač”. Sedlaček je, naime, i dovršio posao početkom nastavka, svojim drugim golom za 3-0, nakon čega je ritam utakmice pao, u iščekivanju kraja s izvjesnim pobjednikom. Jelačić je uspio samo smanjiti rezultat na konačnih 3-1 preko Filipa Harambašića.

– Očekivali smo tešku utakmicu, pripremali smo se za ovo finale vrlo ozbiljno, jer bio sam svjestan da nema šale s momčadi koja je u stanju izbaciti Kurilovec iz natjecanja. Uspio sam igrače uvjeriti da pristup mora biti pravi, vidjelo se na terenu da postoji razlika između rangova u kojima igramo, no Jelačić se predstavio kao vrlo ozbiljna momčad i na tome im želim čestitati – kazao je trener Lukavca Slaven Batovanja.

Veliki pljesak na kraju priče dobio je i Stjepan Sučić, drugi golman Lukavca, koji je u polufinalu ovog kupa doživio potres mozga. Ušao je na gol u 89. minuti i odradio svoje posljednje golmanske minute u karijeri, budući da se odlučio posvetiti suđenju.

A onda je, kad je sve bilo gotovo, pogled išao prema nebu, gdje se spremalo nevrijeme, pa je valjalo što prije pokupiti stvari i skloniti se na sigurno. Lukavec je svoje odradio, pred Jelačićem je još dovršetak posla.

– Nadamo se da ćemo u zadnja dva kola uspjeti sačuvati to drugo mjesto u JŽNL-u. Nedostaje nam još jedan bod za to, uvjeren sam da ćemo do njega i doći – zaključio je trener Stefan Rajić.

The post Sakač kao Robinson: Lukavec uz pomoć “krtice” do obrane titule u goričkom kupu appeared first on cityportal.hr.