Prijava

Vaša prijava

Vikend dobre zabave: Mrle, Ivanka i Ivana otvaraju VG Fest, subota prepuna događaja

['hotnews', 'VG FEST']

U nadi da se neće ponavljati situacije kao dan ranije navečer, kad je nevrijeme “razbucalo” jedan dotad prosječan četvrtak, u petak poslijepodne krenut će još jedno izdanje “VG Festa – festivala urbane kulture i kreativnog nereda”.

Cijeli program osmišljen je s Parkom Franje Tuđmana kao mjestom radnje, a počinje u petak u 17.30 sati predstavom “Kišni razdraganci”, koju autorski potpisuju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Kasnije u petak, od 20.30 sati, na rasporedu je koncert Ivane Kindl, pa će taj prvi dan festivala biti u potpunosti obilježen nastupima Velikogoričana.

U subotu akcija kreće već od 10 sati, kad počinje akcija Gradske knjižnice “Sve za pet”, odnosno prodaja knjiga, suvenira, prirodne kozmetike… U planu je i vježbanje u workout parku, uz jogu, parkour i razne sportske radionice te dječji poligon za vježbanje. Za subotu je u planu u ekološka radionica, kao i radionice crtanja kanom, zmajarenja, pa još i likovne radionice, one s oslikavanjem lica, pa ona pod nazivom “Ministarstvo magije”…

U organizaciji Udruge Talus igrat će se društvene igre, a tu su i Traumatic Arts radionice, kao i dječja predstava “Uzbuna u plastičnom carstvu” od 17 sati. Cijela ta subotnja priča, iznimno bogat program, završit će koncertom grupe Let 3 od 20.30 sati.

Gradska knjižnica svoju će akciju nastaviti i u nedjelju, posljednjeg dana festivala, kad će biti spremne i radionice za ples na svili, za gusarenje, kao i likovne radionice te plesni festival, koji će trajati tijekom cijeloga dana. Cijeli program trebao bi završiti u nedjelju oko 22 sata.

The post Vikend dobre zabave: Mrle, Ivanka i Ivana otvaraju VG Fest, subota prepuna događaja appeared first on cityportal.hr.