Prijava

Vaša prijava

Iz policije upozoravaju: ‘Sve nam se češće Goričani žale na bicikliste. Pripazit ćemo na njih…’

['biciklisti', 'hotnews', 'PP VELIKA GORICA']

Korištenje bicikla kao osnovnog prijevoznog sredstva odavno je trend u zapadnoj Europi, pogotovo u gradovima koji su se usmjerili na ovaj, zdrav i ekološki način prometovanja gradskim ulicama. Taj se trend posljednjih godina preselio i u veće hrvatske gradove, kojima se sve ozbiljnije priključuje i Velika Gorica. Tu su i dostavljači, i djeca, i zaposleni…

A sa svime time, navode iz goričke policije u svom priopćenju, stigli su i specifični problemi.

“U posljednje vrijeme od strane građana, koji se nalaze u svojstvu pješaka, imamo dosta dojava i upita zbog nepropisnog ponašanja vozača bicikala na način da se kreću površinama koje nisu namijenjene za promet navedene skupine vozila u prometu, pritom ugrožavajući pješake.

Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća posebnu ćemo pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, što se odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, u pješačkim zonama i nekorištenja reflektirajućih prsluka tijekom noći izvan naselja, prolaze na crveno svjetlo, korištenje tehnički neispravanih bicikala bez propisane opreme…

Apeliramo na vozače bicikala da poštuju prometne propise u cilju smanjenja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama jer su gore navedena skupina najranjivija u prometu”, stoji u policijskom priopćenju.

Dakle, oprez! I biciklisti, ali i svi ostali…

The post Iz policije upozoravaju: ‘Sve nam se češće Goričani žale na bicikliste. Pripazit ćemo na njih…’ appeared first on cityportal.hr.