Prijava

Vaša prijava

Od sutra kreću Goričke večeri: Od folklora, preko bluesa do heavy metala

['Goričke večeri', 'hotnews']

Goričke večeri, najdugovječnija manifestacija Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica tradicionalno kreće i ovoga lipnja. Ovogodišnje večeri traju od 8. do 29. lipnja na lokacijama u centru grada – Park F. Tuđmana i Trg Stjepana Radića, te donose bogat i raznovrstan kulturni program za djecu i odrasle.

Kao i svake godine kazališna publika imat će priliku uživati u hit predstavama, ljubitelji umjetnosti moći će sudjelovati u putujućem projektu Muzeja odbačenih predmeta koji spaja kulturu i umjetnost s ekologijom i novim tehnologijama. Tu su i zanimljive kreativne kiparske i likovne radionice za djecu i odrasle, a svoje nastupe predstavit će javnosti polaznici Dramskog studija i Tečaja gitare POUVG-a, dok će polaznice Tečaja krojenja i šivanja izvesti modni performans na otvorenom.

Od glazbe će biti za svakoga ponešto, od suvremene elektroničke glazbe mladih DJ-a i rock bendova do popa, etna, tambura, klapskog pjevanja i salse.

Vrhunac Goričkih večeri bit će, kao i uvijek, koncerti na otvorenom. Osim mladih snaga goričkih Mungosa i već tradicionalnog VG Blues, Rock & Country festivala koji dovodi stare rokere iz Pule, grupu Atomsko sklonište, zapjevat će nam i zasvirati županjski rokeri, zvijezde ovogodišnjih goričkih večeri, grupa Opća opasnost.

Predstavit će nam se glazbena senzacija Metaklapa koja spaja tradicionalnu klapu i heavy metal glazbu. Svoj obol glazbenoj šarolikosti će dati latino bend FiloSofia Salsa, ženske vokalistice zbora Ezerki čiji je program sastavljen od poznatih makedonskih narodnih pjesama, tamburaški sastav Lajbeki te naši lokalni KUD-ovi i zborovi.

Uz to, za sve ljubitelje sedme umjetnosti, svake srijede čeka Kino u parku na otvorenom. U Parku dr. Franje Tuđmana prikazivat će se hollywoodski blockbusteri, animirani sinkronizirani filmovi i komedije. Projekcije su zakazane za 18 i 20 sati.

The post Od sutra kreću Goričke večeri: Od folklora, preko bluesa do heavy metala appeared first on cityportal.hr.