Prijava

Vaša prijava

Otac monstrum: Kopitzu 50 godina zatvora za ubojstvo troje vlastite djece

['Harald Kopitz', 'hotnews', 'ubojstvo']

Na suđenju koje je na Županijskom sudu u Zagrebu počelo i završilo u istom danu, Harald Kopitz danas je nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora zbog ubojstva troje vlastite djece.

Harald Kopitz (57) priznao je krivnju za ubojstvo svoje troje djece, a za svako pojedinačno ubojstvo dosuđeno mu je 27 godina zatvora, što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina, pišu 24 sata. Suđenje se odvijalo iza zatvorenih vrata, a odluku je donijela sutkinja Iva Gradiški Lovreček uz suglasnost optuženog, njegove obrane i tužiteljstva, radi zaštite dostojanstva pokojne djece i njihove majke. Podsjetimo, tužiteljstvo je Kopitza teretilo da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, ubio svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine.

– Iskoristili ste povjerenje vlastite djece. Iako svjesni da su zbog svoje niske kronološke dobi bespomoćna i potpuno ovisna o vašoj brizi i skrbi o njihovim potrebama, dali ste im na konzumaciju prethodno pripremljeni napitak od kakaa u koji ste smrvili najmanje 30 tableta Diazepama. Djeca su taj napitak, vjerujući vam kao ocu, popila, nesvjesna ugroze zdravlja i života te su uslijed toga preminula od akutnog trovanja. Počinili ste to na podmukao način.

Bili ste jedini garant njihovih života u tom trenutku, djeca su vam beskrajno vjerovala, a vi ste tri male osobe lišili života na početku njihova odrastanja uskrativši im budućnost – rekla je u obrazloženju presude sutkinja naglasivši i da je majci ubijene djece oduzeo najveću vrijednost čije posljedice osjeća i cijela zajednica.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

To što ste ostali bez novca nije mogao biti razlog da oduzmete tri mlada života. Oproštajna poruka koju ste ostavili na stolu uz iznimno skupu bocu šampanjca dokazuje da su vam materijalne vrijednosti bile važnije od života djece. Meni kao majci, sucu i čovjeku je potpuno neshvatljiv vaš čin da ste vašu djecu lišili života u trenutku kada se vama više nije živjelo jer ste ostali bez materijalnih dobara na koja se tijekom života navikli. za vaše postupke ne postoji ekvivalentna kazna – zaključila je sutkinja čije je riječi Kopitz bez emocija slušao, prenosi Jutarnji list.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Harald Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina. Njegov odvjetnik poručio je da će se žaliti na presudu, a Kopitz nije izrazio želju da nakon pravomoćnosti presude kaznu služi u Austriji.

The post Otac monstrum: Kopitzu 50 godina zatvora za ubojstvo troje vlastite djece appeared first on cityportal.hr.