Prijava

Vaša prijava

Fruk zabio, Krizma se izborio: Umjesto na more, otišao u – prvih 11 reprezentacije!

['dominik kotarski', 'HNK GORICA', 'jurica pršir', 'krešimir krizmanić', 'toni fruk', 'u-21 reprezentacija']

U trenutku kad je klupska sezona završila, doslovno istoga trenutka, igrači HNK Gorice razišli su se svatko na svoju stranu. Vremena za odmor nije bilo previše, samo tri tjedna, valjalo je to iskoristiti, pa su jedni putovali kući, drugi na more, treći po svijetu… Sve je za odmor na Jadranu isplanirao i Krešimir Krizmanić, trebalo je samo sjesti u automobil, okrenuti ključ i izgubiti se između palmi i morskog plavetnila.

Međutim, planovi ponekad postoje da bi se mogli mijenjati.

“Otkazuj more, ideš u reprezentaciju”, glasila je poruka iz kluba.

Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan odlučio je priključiti u posljednji trenutak braniča Gorice svojoj momčadi, u kojoj su od ranije bili i Dominik Kotarski, i Jurica Pršir, i Toni Fruk. I Krizma je, umjesto na Pagu, Hvaru ili u Biogradu, završio prvo u norveškom Drammenu, da bi zatim njega, ali i cijelo kockasto-goričko društvo, odveo u estonski grad Pärnu, nešto manje od dvije tisuće kilometara daleko od kuće.

U Norveškoj nije završilo dobro, Hrvatska je izgubila 3-2 primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi, a dobre vijesti bili su nastupi po 90 minuta Kotarskog i – Krizmanića. Pršir i Fruk nisu dobili niti minute, ostali su zamrznuti na klupi…

Tri dana poslije Hrvatska je morala što uvjerljivije pobijediti Estoniju u gostima, a taj zadatak okončala je s visokih 4-0. Ponovno je branio Kotarski, a svih 90 minuta odradio je, uz gol za konačnih 4-0, i Toni Fruk te – Krešo Krizmanić. Koji je, usput rečeno, bio i asistent u ovoj utakmici, dodao je strijelcu drugoga gola Mariju Vuškoviću, već u 13. minuti utakmice.

Pomalo neočekivano s obzirom na dosadašnja iskustva, Krizma je zaradio veliko povjerenje izbornika i jako dobro iskoristio vrijeme koje nije proveo na moru, jednako kao i Kotarski, pa i Fruk nakon odrađenog u ovoj drugoj utakmici. Jedini kojem bi, ispada na kraju, bilo bolje da je otišao na more, bio je Jurica Pršir.

Sjeverom Europe putovao je ovih dana zbog posljednjih 13 minuta ogleda s Estonijom, u trenucima kad je Hrvatska već 20-ak minuta vodila sa četiri gola razlike. Odmor je propao, a prilika nije stigla, što je prilično iznenađujuće s obzirom na sve što je Pršir pokazao u dosadašnjem dijelu kvalifikacija…

Budući da pripreme Gorice kreću već u ponedjeljak, logično je da će ova četvorica igrača, kao i litavski A reprezentativac Paulius Golubickas, dobiti nekoliko slobodnih dana više, pa se priključiti u drugom tjednu priprema. Iako, pitanje je hoće li se baš svi pojaviti, jer priča s transferom Dominika Kotarskog u PAOK i dalje čeka svoj rasplet.

The post Fruk zabio, Krizma se izborio: Umjesto na more, otišao u – prvih 11 reprezentacije! appeared first on cityportal.hr.