Prijava

Vaša prijava

Nedjelja na biciklu: Dođi u Buševec i biraj rutu – 20, 33 ili 70 kilometara!

['Buševska biciklijada', 'hotnews']

Udruga Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Sljeme, udrugom Vukovina u srcu, portalom biciklijade.com i udrugom Klub mladih moj Buševec organizira u nedjelju (12. lipnja) svoju redovnu Biciklijadu, ovog puta s tri biciklističke vožnje.

Rekreativna vožnja ići će trasom Buševec – Vukovina – Buševec. Start je u Buševcu na Trgu Seljačke sloge. Na izlasku iz Buševca vozi se cestom prema industrijskom naselju Turopolje. Nakon prelaska željezničke pruge ulazi se u naselje Turopolje, na koje se nadovezuje Rakitovec. Par stotina metara iza Rakitovca skreće se desno, uz odvodni kanal Sava – Odra, preko Kučkog mosta, ulazi se u Kuče i nastavlja preko Gornjeg Podotočja sve do Vukovine.

Nakon dolaska u Vukovinu i bicikliranja na trasi Stara cesta- Mate Bedeka -Stančićeva, igralištu NK Ban Jelačića, slijedi odmor uz okrijepu domaćina, udruge Vukovina u srcu. Start je u 15 sati, dužina staze je 20 kilometara, a predviđeno vrijeme vožnje je oko sat i 20 minuta. Prvih stotinu prijavljenih dobit će majicu 7. Buševske biciklijade, a kotizacije za ovu vožnju nema.

Ranije ujutro, u 11 sati, krenut će XC utrka “Vrata od krča”, čija će dužina biti 33,2 kilometra, sve skupa trajat će oko sat i pol, a kotizacija je 100 kuna. Start je u Buševcu na Trgu Seljačke sloge. Sa glavne ceste skreće se prema Novom Selu Lekeničkom. Utrka prolazi uskom cestom kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec, te se nastavlja preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, nekad i danas jednom od glavnih obilježja ovog područja. Utrka završava ravnom šumskom makadamskom cestom u Buševcu, kojoj kao da se ne nadzire kraj.

Samo 15 minuta nakon ove krenut će i rekreativna cestovna biciklistička utrka “100 hupsera”. Startat će u Buševcu, zatim proći Kravarsko, Hotnju, Pokupsko, Cerje Pokupsko, Lukinić Brdo, Cerovski Vrh, Jerebić, Opatija, Roženica, opet Kravarsko i završiti na cilju u Buševcu). Dužina ove staze je 70,2 kilometra, predviđeno je da će trajati oko sat i 50 minuta, a kotizacija je također 100 kuna.

Prijave za sve utrke dostupne su na www.100hupsera.com ili od 9 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu.

Za sve rute, ističu iz organizacije, osigurano je vozilo za prijevoz bicikla u kvaru, putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu, kao i vozilo sa volonterima Crvenog križa Velika Gorica, u slučaju ozljeda.

The post Nedjelja na biciklu: Dođi u Buševec i biraj rutu – 20, 33 ili 70 kilometara! appeared first on cityportal.hr.