Prijava

Vaša prijava

Gorički vrtići besplatni i u srpnju! O upisima djece i novim vrtićima u ponedjeljak…

['hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'VRTIĆI']

Nakon što je iz Grada objavljeno kako će od jeseni “sva djeca koja ispunjavaju uvjete imati svoje mjesto u nekom od velikogoričkih vrtića”, čekalo se više detalja o procesu upisa. O tome ćemo više doznati u ponedjeljak, na konferenciji za novinare u vrtiću u Selnici, a kao uvod u to obraćanje javnosti stigla je dobra vijest za roditelje već upisane djece.

“Danas sam potpisao Zaključak o oslobađanju roditelja od plaćanja cijene programa predškolskog odgoja za mjesec srpanj 2022. Nakon što smo takvu mjeru imali u veljači i ožujku ove godine, sada smo je odlučili primijeniti i na mjesec srpanj. Mjera se odnosi na roditelje i djecu s prebivalištem na području Grada Velike Gorice i primjenjuje se za djecu u vrtićima kojima je osnivač Grad Velika Gorica, za djecu u vrtićima drugih osnivača i za djecu u obrtima dadilja na području Grada Velike Gorice”, objavio je gradonačelnik na svom profilu na Facebooku te ponudio dodatno objašnjenje:

“Ovom mjerom želimo financijski pomoći velikogoričkim obiteljima koje imaju djecu u vrtićima da lakše prebrode ovo razdoblje, te svojoj djeci omoguće odlazak na ljetovanje. Detaljnije o svim mjerama koje poduzimamo na području predškolskog odgoja i školstva, proširenju kapaciteta velikogoričkih vrtića, te o upisima u vrtiće bit će riječi na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.”

The post Gorički vrtići besplatni i u srpnju! O upisima djece i novim vrtićima u ponedjeljak… appeared first on cityportal.hr.