Prijava

Vaša prijava

Pod zaštitom Sv.Antuna Padovanskog Gradići slave svoj dan

['Dan Gradića', 'gradići', 'hotnews', 'NK GRADIĆI', 'SV.ANTUN PADOVANSKI', 'TOMISLAV LUKŠIĆ']

Gradići, jedno je od najnaseljenijih mjesta u Turopolju, uskoro slavi svoj dan, a povod je i blagdan Sv. Antuna Padovanskog, koji se obilježava 13.lipnja. Naime, osim što je taj svetac zaštitnik potlačenih i siromašnih, ali i propovjednika i budućih majki, ujedno je i svetac zaštitnik Gradića.

Proslava Dana Gradića počinje već ove subote, 11.lipnja, Danom otvorenih vrata Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradići od 9 sati, te utakmicom posljednjeg kola 4. HNL u kojoj će snage odmjeriti NK Gradići i NK Rugvica. Utakmica počinje u 17: 30 sati.

U nedjelju, 12. Lipnja, bit će održana svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora s početkom u 11 sati, uz nastup KUD-a Gradići i prigodni domjenak.

– U nedjelju u program proslave imamo i Dječju reviju narodnog ruha od 17 sati, uz gostovanje Folklornog ansambla Turopolje, a sve će se odvijati na prostoru kod Etno kuće i područne škole. Zatim slijedi i revijalna utakmica između  Gradića i Petrovine od 18: 30 sati, nakon čega ćemo se družiti uz prigodni domjenak i zabavni program od 19: 30 sati na nogometnom igralištu – otkriva predsjednik Mjesnog odbora Gradići, Tomislav Lukšić.

Središnji dan proslave je na Antunovo, u ponedjeljak, 13.lipnja, na blagdan zaštitnika mjesta, Sv. Antuna Padovanskog.

– Vijeće Mjesnog odbora zajedno s udrugama i mještanima položit će  vijence kod spomenika hrvatskim braniteljima u 18 sati, a pola sata kasnije kreće svečana koncelebrirana Sveta misa u crkvi sv.Antuna Padovanskog. Nakon mise ćemo se svi zajedno još podružiti I proslaviti dan našeg mjesta – poručuje Lukšić.

 

The post Pod zaštitom Sv.Antuna Padovanskog Gradići slave svoj dan appeared first on cityportal.hr.