Prijava

Vaša prijava

Donesite predmet, udomite novi i postanite dio projekta “Muzej odbačenih predmeta”

['Ana Katulić', 'galerija galežnica', 'hotnews', 'irena boćkai', 'muzej odbačenih predmeta']

Muzej odbačenih predmeta vraća se u Veliku Goricu gdje će svoj privremeni postav otvoriti u petak, 17.lipnja u Galeriji Galženica.

Prema već poznatom konceptu, autorice će od 10 do 15 sati prikupljati vaše odbačene predmete po principu jedna osoba, jedan predmet, a u 20 sati je otvorenje izložbe uz popratni performans i udomljavanje.

– Vraćamo se u grad iz kojeg je sve krenulo kako bi sada, tri godine kasnije, ispričale novu priču o ovom putujućem projektu, održivom muzeju koji spaja kulturu i umjetnost s područjima ekološkog, društvenog djelovanja i novih tehnologija –  govore autorice Ana Katulić i Irena Boćkai.

Ana Katulić i Irena Boćkai, autorice

Program će obuhvatiti rekapitulaciju svih posjetitelja, priča, gradova i predmeta, s naglaskom na utjecaj koji je projekt ostavio u lokalnoj zajednici. U posljednje tri godine Muzej je gostovao u Kninu, Krapini, Varaždinu, Puli, Pazinu, Ogulinu, na Zlarinu, u Zagrebu… Kroz njegov je fundus prošlo 100-tinjak predmeta, od kojih je većina sretno udomljena.

Foto_Duško Korlat

Muzej odbačenih predmeta interdisciplinarni je projekt velikogoričkog obrta Plartforma i udruge Trećeprostor iz Zagreba. Muzej je 2019. godine iz Velike Gorice krenuo na svoje putovanje po Hrvatskoj u svrhu promocije kulture, umjetnosti i održivog razvoja kroz zero waste koncept života s manje otpada.

The post Donesite predmet, udomite novi i postanite dio projekta “Muzej odbačenih predmeta” appeared first on cityportal.hr.