Prijava

Vaša prijava

Počele pripreme Gorice, Caio Cruz doveo brata Thalesa na desni bok!

['caio cruz', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'pripreme', 'samir toplak', 'thales cruz']

Krenulo je! Točno 23 dana nakon posljednje utakmice u prošloj sezoni, domaćeg remija s Osijekom, samo dan nakon što su pioniri i kadeti svojim uspjesima donijeli novu i ogromnu dozu optimizma u klub, s pripremama su krenuli seniori HNK Gorice. Trener Samir Toplak prozivku je odradio u svlačionici, jer sunce je rano upeklo, pobrojao je 28 igrača sa svog popisa i poveo igrače na prvi trening u kampanji 2022/23.

– Jedva sam čekao da krene sve ovo, da počnemo graditi novu Goricu, momčad koja će opet biti dobra. Igrači su došli zdravi, odradili su zadano i sad nas čeka puno posla. Igrat ćemo i prijateljske utakmice, a od 4. do 9. srpnja bit ćemo na Rogli i siguran sam da ćemo početak prvenstva dočekati spremni – kazao je uvodno Toplak.

Među 28 okupljenih prvoga dana je i cijeli niz dojučerašnjih juniora, a pojavili se nisu reprezentativci Toni Fruk, Krešimir Krizmanić, Dominik Kotarski, Jurica Pršir, Paulius Golubickas i Saša Marjanović, te bolesni Cheick Keita. Nije se pojavio ni Jozo Šimunović, čiji status se tek treba riješiti, budući da mu je ugovor istekao, a novi još nije potpisao, no zato je tu bilo nekoliko zanimljivih novih lica.

Novi igrač Gorice u danima pred nama i službeno bi trebao postati Patrik Klančir, 18-godišnji lijevi bek koji dolazi iz omladinske škole zagrebačkog Dinama, koji će biti opcija i za juniorsku i za seniorsku momčad. Uz njega, na prvom treningu pojavila su se i tri igrača koja su došla na probu, svaki sa svojom zanimljivom pričom.

Svoje mjesto pod suncem traži 21-godišnji stoper Amet Korça, dosadašnji igrač drugoligaša Dubrave, koji je rođen i odrastao u SAD-u, gdje je i počeo igrati nogomet, a kroz 2. HNL izborio se za U-21 reprezentaciju Albanije. Tu je i Rocco Tavra, 20-godišnji zadnji vezni sa CV-jem koji je daleko od impresivnog, jer riječ je o igraču koji je igrao niže rangove u Njemačkoj, gdje je i rođen. Porijeklo je hrvatsko, želi pokušati u HNL-u, trener Toplak i njegov stožer provjerit će ga iz prve ruke ovih dana…

Na probu je došao i jedan tamnoputi igrač, 23-godišnjak, a njegove veze s Goricom su neobično snažne.

– Nogomet nisam počeo igrati prerano, tek negdje s devet, deset godina. Kao dijete ga zapravo nisam ni volio igrati, jedino gledati, ali kako je stariji brat Thales počeo igrati, morao sam i ja. Četiri godine je stariji od mene i bio mi je idol, morao sam biti poput njega, ha, ha… – pričao je u jednom intervjuu Caio Cruz, gorički Brazilac čije vrijeme tek dolazi.

Thales i Caio, braća iz brazilskoga gradića Serre, spojili su se u Velikoj Gorici… Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Ni sam u tim trenucima nije bio svjestan da će koji mjesec kasnije brat Thales biti uz njega na pripremama HNK Gorice. Stariji brat Cruz igra na poziciji desnog beka, posljednji klub mu je brazilski niželigaš Capixaba, a prve procjene kažu da je – jako dobar!

Uskoro će i službeno krenuti prijelazni rok, mogući su i dolasci i odlasci, a jedino što je zasad sigurno jest – neizvjesnost.

– Uvijek je to problem, svakom treneru, budući da prijelazni rok traje do kraja ljeta i to je veliko opterećenje. Ali dobro, mi ćemo graditi momčad dan po dan, svjesni da će biti odlazaka. Mi imamo dobru bazu, kostur momčadi i svako eventualno pojačanje mora to i biti, pravo pojačanje – istaknuo je trener Toplak.

U planu je i pet prijateljskih utakmica, počevši od Lokomotive ove subote, preko niželigaša iz Kloštar Ivanića i Varaždina u tjednu nakon, pa do slovenskog Radomlja i još jednog, zasad nepoznatog protivnika.

A evo i popisa igrača koji su se javili na prozivku prvoga dana…

HNK GORICA ZA PRIPREME

GOLMANI: Faruk Dalipagić, Jan Paolo Debijađi

BRANIČI: Matthew Steenvoorden, Momčilo Raspopović, David Sim, Nathan Cruce, Mario Matković, Thales Cruz, Aleksandar Jovičić, Josip Ivan Zorica, Patrik Klančir, Amet Korca

VEZNI IGRAČI: Joey Suk, Luka Brlek, Patrik Jug, Hrvoje Babec, Vinko Skrbin, Domenik Quni, Anthony Kalik, Josip Mitrović, Rocco Tavra

NAPADAČI: Tin Janušić, Ante Matej Jurić, Vanja Kulenović, Antonio Vujičić, Caio Cruz, Matar Dieye

The post Počele pripreme Gorice, Caio Cruz doveo brata Thalesa na desni bok! appeared first on cityportal.hr.