Prijava

Vaša prijava

Biraju se imena za malene rode, svoj prijedlog šaljite Javnoj ustanovi Zeleni prsten

['javna ustanova zeleni prsten', 'male rode', 'odabir imena']

Javna ustanova Zeleni prsten već tjednima svakodnevno prati što se događa u gnijezdu roda u Zagrebačkoj županiji. Naime, postavljena je kamera koja prenosi u život što se događa u gnijezdu rode 24 sata na dan u jednom od sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donjoj Kupčini.

–  Od samog početka u gnijezdu je bilo vrlo zanimljivo. Prvo su rode uređivale i dograđivale gnijezdo, potom je snimljeno kako se rode pare. s nestrpljenjem se iščekivalo kada će roda snijeti prvo jaje, ove godine ih bilo čak 5! Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti  – istaknula je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Tatjana Masten Milek.

Foto: Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije

Mala tri pića su sve veća i veća i stiglo je vrijeme da dobiju imena. Stoga iz Javne ustanove pozivaju sve da pomognu odabrati imena za malene rode.

– Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima napišite u komentare do 5. srpnja na Facebook stranici Javne ustanove Zeleni Prsten Zagrebačke županije. Djelatnici JU Zeleni prsten će potom suziti izbor na pet najboljih prijedloga. Konačna imena odabrat će pratitelji stranice Javne ustanove Zeleni prsten – istaknuli su iz ustanove.

Zanima li i Vas tajanstveni život roda, pratite što se događa u gnijezdu roda na linku https://zeleni-prsten.hr/portal/tajanstveni-zivot-roda/.

 

The post Biraju se imena za malene rode, svoj prijedlog šaljite Javnoj ustanovi Zeleni prsten appeared first on cityportal.hr.