Prijava

Vaša prijava

Golman od milijun eura odmah seli u Grčku? U PAOK-u “zaljubljeni” u Kotarskog…

['ajax', 'dominik kotarski', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'paok']

Nakon što je odradio posljednju utakmicu prošle sezone, domaći remi s Osijekom (1-1), golman HNK Gorice Dominik Kotarski nije se previše zadržavao na stadionu. Nije takav tip, nije ljubitelj dugih druženja izvan terena, jedan je od onih koji odrade svoj posao i odu svojim putem.

– Vidimo se, bilo mi je drago… – rekao je Kotarski sa smiješkom prije nego što je sjeo u automobil.

– Bilo ti je drago? Ideš negdje? – uzvratili smo.

Samo se nasmijao. I prešutio. Iako je, očito, već u tim trenucima znao što se otprilike sprema. U tim trenucima i dalje je bio pod ugovorom s Ajaxom, koji ga je doveo iz Dinama kao golmana za budućnost, ali šansa u Amsterdamu nije došla. Po nju je došao u Veliku Goricu, stao je na gol našeg prvoligaša i – zablistao.

Prema ocjenama Sofa Scorea bio je najbolji golman HNL-a prošle sezone, što ni po bilo kojem drugom kriteriju nije daleko od istine. Ustalio se i na golu mlade reprezentacije, pokazao da je izrastao u pravoga golmana i logično je da su se počeli pojavljivati zainteresirani klubovi. Toliko često, toliko ozbiljno da je predsjednik Nenad Črnko odlučio ući u investiciju koja je za HNK Goricu u bilo kojim drugim uvjetima, realno, potpuno nerealna.

Gorica je, dakle, aktivirala otkupnu klauzulu od milijun eura, kroz pregovore došla i do modela i načina na koji će tu astronomsku odštetu platiti slavnim “kopljanicima”, a ta je vijest dala ozbiljno naslutiti kako ovo nije kraj priče. I kako će Kotarski krenuti svojim putem. Kao što je i rekao, bilo mi je drago…

Taj bi ga put, prema svemu sudeći, trebao odvesti prema Grčkom, prema Solunu, prema PAOK-u, klubu u kojem je svojevremeno branio i Tonći Gabrić, a godinama poslije njega i Dario Krešić, naš dečko, iz Velikog Polja. Kotarski će, kako tvrde grčki mediji, s velikom sigurnošću, nastaviti taj niz i pokušati kroz jedan ozbiljan klub, u solidnoj ligi, napraviti novi iskorak u svojoj karijeri, koja ima sve predispozicije da bude velika, jer ovdje pričamo o dečku koji ima samo 21 godinu, a već toliko iskustva iza sebe.

I tu dolazimo do drugog dijela priče, onog administrativnog. Budući da Fifa zabranjuje da jedan igrač u istom prijelaznom roku napravi dva “prava” transfera, trebalo je pronaći novo rješenje. Kako možemo doznati iz grčkih medija, Kotarski će u PAOK tako otići na posudbu s obaveznim otkupom, što znači da će do zime službeno biti igrač Gorice, dok u stvarnosti definitivno odlazi iz našega kluba. Za iznos kudikamo veći od tih milijun eura, navodno je riječ od 1,7 milijuna… Lako je izračunati, Gorica bi u slučaju realizacije ovoga posla na golmanu koji do jučer nije ni bio njezin zaradila 700.000 eura.

Fantastičan posao.

Kotarski se, dakle, neće pojaviti na pripremama zajedno s ostalim goričkim reprezentativcima, koji su dobili nešto duži odmor od trenera Toplaka. U utorak bi na treningu trebali tako biti i Pršir, i Krizmanić, i Fruk, i Golubickas, i Marjanović, ali ne i Kotarski. U njegove kopačke uskočit će Jan Paolo Debijađi, koji će u razdoblju do eventualnog dolaska novoga golmana pokušati iskoristiti svoju šansu, pokazati da je on “taj”, da može držati goričku jedinicu, da novi golman možda i nije neophodan.

Gorica je, inače, bez svojih reprezentativaca, ali zato s igračima koji su na probi u kadru, u subotu odigrala prvu pripremnu utakmicu. Gostovali su Goričani kod Lokomotive i izgubili 2-0, isprobavajući pritom i neke nove sustave, budući da krilnih igrača trenutačno – nema. Delfi, Atiemwen i Benito su otišli, Fruk je još na odmoru, a novih igrača na tim pozicijama zasad nema. A dok ih ne bude, trener Toplak će morati “kemijati”. I biti strpljiv.

The post Golman od milijun eura odmah seli u Grčku? U PAOK-u “zaljubljeni” u Kotarskog… appeared first on cityportal.hr.