Prijava

Vaša prijava

U Rugvici kreće izgradnja tvornice Imunološkog zavoda

['imunološki zavod', 'općina rugvica']

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica, donesena je odluka kojom Općina Rugvica daruje zemlju Imunološkom zavodu za izgradnju nove tvornice. Riječ je o prostoru koji se nalazi u Radnoj zoni Rugvica-sjever, točnije u Ulici Grada Vukovara, a investicija je vrijedna gotovo 120 milijuna kuna.

– Ovo je povijesna odluka za Općinu Rugvica! Riječ je o investiciji koja je od strateškog značenja za cijelu Hrvatsku, jer znamo koje sve benefite i dobrobiti za zdravstvo donosi revitalizacija Imunološkog zavoda. U samo mjesec dana došli smo do zajedničkog rješenja koje je prihvatljivo svima, a ponajprije za dobrobit naših građana – poručio je Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica.

Nacionalno blago, kako mnogi zovu javno-zdravstvenu ustanovu Imunološki zavod, ubrzo bi trebao započeti s revitalizacijom. Gradnja cjelokupne tvornice počet će najkasnije za 2 godine dok je predviđeno vrijeme gradnje do faze funkcionalnosti 9 mjeseci od pozitivnog završetka javnog natječaja, tj. odabira izvođača po provedenom natječaju.

Imunološki zavod godinama je u Hrvatskoj proizvodio najkvalitetnija cjepiva protiv dječjih bolesti, krvne pripravke, kao i antitoksin protiv ugriza zmija otrovnica.

Godinama se čeka revitalizacija i obnova Imunološkog zavoda, koji je zbog nedovoljnog ulaganja, na žalost propao. Ovim potezom – darovanjem zemlje, početak je nove, svijetle budućnosti ove zdravstvene, istraživačke i obrazovne ustanove, koja nije samo poznata u Hrvatskoj po svojoj dosadašnjoj kvaliteti proizvoda, nego u cijelom svijetu.

The post U Rugvici kreće izgradnja tvornice Imunološkog zavoda appeared first on cityportal.hr.


Mlade rukometašice ŽRK Udarnika osvojile srebro u Karlovcu