Prijava

Vaša prijava

Fond za zaštitu okoliša i ove godine sufinancira kupnju energetski učinkovitih vozila

['energetski učinkovita vozila', 'Fond za zaštitu okoliša']

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javne pozive za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila. Prvi vrijedan 103,3 milijuna kuna namijenjen je građanima i tvrtkama, dok je 5 milijuna kuna rezervirano za pravne osobe iz javnog sektora. Prijave za građane i privatne tvrtke kreću  27. lipnja od 8 sati, putem ovlaštenih prodajnih mjesta kako je to bilo i prošle godine, najavili su iz Fonda.

– Taj model pokazao se iznimno uspješnim jer garantira visoki postotak iskorištenosti ugovorenih sredstva. Ove godine smo dodatno povećali naš budžet, posebno za tvrtke i građane, a prema informacijama koje imamo s terena očekujemo jako veliki interes – rekla je v.d. direktora Fonda Alenka Košiša Čičin-Šain te dodala kako upravo zahvaljujući poticajima raste broj novoregistriranih energetski učinkovitih vozila na našim cestama.

U ovogodišnji program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 81 markom i čak 539 modela vozila za koja je moguće ostvariti maksimalno 40% opravdanih troškova nabavke vozila. Iznos poticaja ovisi o kategoriji vozila pa Fond kupnju električnih vozila L1-L7 kategorije sufinancira s iznosom do 20 tisuća kuna, plug-in hibride M1 kategorije do 40 tisuća kuna, dok će se za kupnju M1 kategorije vozila s električnim pogonom moći dobiti do 70 tisuća kuna.

Lista vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje, kao i 301 prodajno mjesto na kojima ih je moguće kupiti te informacije o samim prijavama možete pronaći na stranici vozimoeko.fzoeu.hr.

The post Fond za zaštitu okoliša i ove godine sufinancira kupnju energetski učinkovitih vozila appeared first on cityportal.hr.