Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Buševska štruklijada: Buvljakuše spremile najbolje i najfinije štrukle

['Buševec', 'Buševska štruklijada', 'buvljakuše', 'hotnews', 'natjecanje', 'štrukli']

Državni praznik i neradni dan, privukao je brojne posjetitelje na 5.Buševsku štruklijadu u organizaciji Društva žena Buševec. Umjesto starinskih igara, ove godine se natjecalo u pripremanju najboljih štrukli, a u konkurenciji je bilo šest ekipa.

Sve je budnim okom pratio i ocjenjivao tročlani žiri u sastavu Ivana Kovačević Roginić, Ivica Hemeni i Ivana Belošević. A ovogodišnju titulu majstorica štrukli, ponijele su goričke humanitarke – Buvljakuše.

– Nismo se nadale pobjedi. Došle smo danas ovdje čisto radi zabave i druženja. Nije nam išlo baš sve po planu kako je trebalo, malo nas je zezao plamenik pa smo morali ići po novi. Na kraju smo odnijeli pobjedu i presretne smo radi toga. Svi koji su kušali naše štrukle su ih pohvalili, ne samo žiri, već i svi drugi ljudi što je najbitnije – istaknula je Gordana Lazić.

Drugo mjesto pripalo je ekipi VG Legacy, a treće su bile članice Društva žena iz Pešćenice.

Dok su ekipe pripremale i spremale štrukle, ostali su se zabavljali uz živu glazbu, isprobavali domaće buševske kuhane i pečene štrukle. Izlagači su nudili razne proizvode, a u područnoj školi bila je postavljena izložba umjetnika Božidara Škofača. No, zapravo cijela manifestacija uz društveni i zabavni sadržaj ima i jedan cilj.

– Želimo osvijestiti kulturološko i gastronomsko bogatstvo našeg kraja te spojiti mladost i starost.  Sve to zapravo radimo s jednim ciljem, onim humanitarnim. Sav prikupljen novac od prodaje na manifestaciji i ove će godine ići u humanitarne svrhe – rekla nam je Nikolina Katulić, potpredsjednica Društva žena Buševec.

Kako je bilo na 5.Buševskoj štruklijadi pogledajte u našem videu i galeriji fotografija.

 

The post FOTO/VIDEO Buševska štruklijada: Buvljakuše spremile najbolje i najfinije štrukle appeared first on cityportal.hr.