Prijava

Vaša prijava

Buševčani državni prvaci


Ogranak seljačke sloge iz Buševca je najbolji hrvatski amaterski folklorni ansambl u Hrvatskoj – odluka je to tročlanog žirija u sastavu Stjepan Sremac, Katarina Bušić i Irena Miholić koji je budnim okom pratio folkloraše na 21.susretu hrvatskih koreografiranih folklornih ansambala u Čakovcu.

smotra posavina

U konkurenciji ansambala koji su proglašeni najbolji u svojim županijama, upravo je ovaj „mali“ seoski ansambl zauzeo prvo mjesto.

“Konačno se potvrdio dugogodišnji kvalitetan rad i naše stalno prisustvo u samom vrhu hrvatskog folklornog amaterizma. To je jedna lijepa nagrada za cijelo članstvo, rukovodstvo i voditelje koji već dugi niz godina ulažu svoj trud i znanje da nas nauče da očuvamo našu hrvatsku kulturu i baštinu.” – komentirao je predsjednik Ogranka, Nenad Rožić.

Buševčanima ovo nije prvo sudjelovanje na Državnoj smotri. – istaknuo je Rožić. U razdoblju od 2005. do danas, na državnoj smotri nastupili su čak šest puta.

smotra draganić

Ogrankaši su se u Čakovcu predstavili sa dvije koreografije; pjesmama i plesovima Posavine pobjedničkom koreografijom Županijske smotre i pjesmama i plesovima draganićkog kraja.

Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez vrhunskih voditelja, izvrsnih mladih plesača i pjevača, odličnih tamburaša, ali i uspješnog rukovodstva. Čestitamo svima!