Prijava

Vaša prijava

Na Međunarodnu lokalnu paraatletsku ligu stižu brojni europski prvaci

['Klub Uspon', 'Nataša Sobočan', 'paraatletičari']

Nedjeljno poslijepodne na atletskom poligonu ŠRC Gorica rezervirano je za natjecatelje 2.Međunarodne lokalne lige paraatletskog kluba Uspon, među kojima će biti i neki od najboljih hrvatskih paraatletičara.

Usponovci su natjecanje organizirali u suradnji s Udrugom KOP Tur i Sportsko rekreativnim savezom Grada Velike Gorice.

– Dolaze nam primjerice Ivan Katanušić, srebrni paraolimpijac iz Tokija, Matija Sloup, europski prvak iz Berlina 2018 i brončani sa Svjetskog prvenstva 2019. godine u Dubaiju. Bit će tu i Erik Fabijan Kaurin, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva, Marijan Presečan, finalist Paraolimpijskih igara u Tokiju. Natupaju i naši članovi, Miljenko Vučić, europski prvak i svjetski doprvak i Ana Gradečak, aktualna europska prvakinja i rekorderka.

Svoju formu testirat će i državni prvaci, Usponovci Renata Celjak, Stjepan Dereta, Dominik Počekal, Tvrtko Matanović. Bit će tu i naši najmlađu članovi, ovo im je prilika da se počnu natjecati i stjecati to iskustvo – kaže nam Nataša Sobočan, predsjednica Paraatletskog kluba Uspon.

22.09.2019., Zagreb, SRC Mladost – Zagreb Open 2019 – Medjunarodni Para Atletski Miting. Bacanje kugle, Matija Sloup. Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Oko pedesetak sudionika natjecat će se u sjedećim i stajaćim disciplinama kao što su bacanje diska, koplja i kugle, skok u dalje i 60 metara, te bacanje čunja, za one s najtežim oblikom invaliditeta.

– Cilj ovog natjecanja je da malo osnažimo taj natjecateljski dio, jer na godišnjoj razini imamo jedno državno I jedno ekipno prvenstvo I to su sva natjecanja, tako da je cilj da svaki klub organizira I jedno ovakvo natjecanje – kaže Sobočan.

Usponovci su natjecanje organizirali u suradnji s Udrugom KOP Tur i Sportsko rekreativnim savezom Grada Velike Gorice, a početak je u 16 sati  na atletskom poligonu ŠRC Gorica.

 

 

The post Na Međunarodnu lokalnu paraatletsku ligu stižu brojni europski prvaci appeared first on cityportal.hr.