Prijava

Vaša prijava

Upisna groznica: Osmaši u lovu na naj školu, objavljene prve ogledne ljestvice poretka

['CARNet', 'e-upisi', 'hotnews', 'srednje škole']

Sinoć su objavljene prve ogledne ljestvice poretka kandidata za upis u prve razrede srednjih škola, a prijave su započele u subotu u podne putem mrežne stranice srednje.e-upisi.hr.

– Ljestvice poretka se osvježavaju svaki puni sat i na njima kandidati mogu vidjeti u koji program i u koju školu kandidat trenutno ostvaruje pravo upisa. Možete ih pronaći na kartici “Moji rezultati”. Pravo upisa ostvarujete na onaj program pored kojeg u stupcu “Najbolji odabir” stoji zelena kvačica. Podsjećamo kako je objava konačnih ljestvica poretka 9. 7. 2022. u 12 sati i tada će kandidati znati u koju su školu i koji program ostvarili pravo upisa – javljaju iz CARNET-a, koji vodi čitav postupak e-upisa u srednje škole.

Prijave za upis u srednje škole trajat će do 7. srpnja u 12 sati, a učenici imaju pravo na izbor najviše šest obrazovnih programa. Planirano je 46.377 mjesta u 2133 razreda, a osnovnoškolaca koji se prijavljuju malo je više od 39 tisuća.

Konačne ljestvice poretka za upis u srednje škole bit će objavljene 9. srpnja i tada će  osmaši znati u koje škole i na koje programe su ostvarili pravo upisa. Od 11. do 13. srpnja rok je za dostavu upisnice za srednju školu u koju se učenik upisao, a obzirom kako u tom period škole same određuju datume, potrebno je pratiti i web stranice željenih srednjih škola.

Očekuje se kako će i ove godine najveći interes biti za gimnazijske programe i četverogodišnje strukovne programe.

 

The post Upisna groznica: Osmaši u lovu na naj školu, objavljene prve ogledne ljestvice poretka appeared first on cityportal.hr.