Prijava

Vaša prijava

PAK Uspon: Druga međunarodna lokalna liga okupila više od 40 sportaša

['2. međunarodna lokalna liga', 'PAK Uspon', 'šrc velika gorica']

U organizaciji Para Atletskog kluba Uspon i uz pomoć udruge KOP Tur i Športsko rekreativnog saveza Grada Velika Gorica, održana je jučer  2. međunarodna lokalna liga.

Na natjecanju je nastupilo 40 sportaša iz 8 klubova, Uz Uspon, bili su tu i članovi AKOSI Odisej iz Kutine, AKOI Uriho, AKOSI Vinkovci Sokol Bjelovar, Spektar Pula, AKOSI Samobor i AKOSI Agram među kojima i jedni od najboljih paraatletičara Hrvatske.

– Ivan Katanušić, srebrni iz Tokya, rezultatom 58.30 ostvario je svoj najbolji ovosezonski rezultata u bacanju diska ujedno i bodovno najvrijedniji rezultat natjecanja. Odličan rezultat ostvario je Erik Fabijan Kaurin iz Odiseja koji je kuglu bacio 15.05m što je njegov najbolji rezultat i osobni rekord. Vrijedne rezultate ostvarili su i Matija Sloup iz Odiseja u kugli 9.78m, Miljenko Vučić 13.01m – istaknuli su iz Uspona.

Foto: PAK Uspon

Kod djevojaka istaknula se Ana Gradečak, iz Uspona, a koja je kuglu bacila 8.05m.

– Treba napomenuti i nastup Massima Iveti iz Pulskog Spektra koji je u kugli ostvario svoj osobni rekord, a koji ovaj tjedan nastupa na Europskim Igrama Mladih u Finskoj. Rezultate koje je postigao u kugli i disku pokazatelj su da će nastup na Igrama u Finskoj biti uspješan. Po prvi put su nastupili naši mladi sportaši, početnici, te ostvarili vrlo dobre rezultate – dodali su iz kluba.

– Hvale vrijedno je sve ovo što radite, puna naša podrška, i sam start i početak i ova mala ulaganja koja smo tu imali pokazuju se da su samo dobar početak daljnjih ulaganja koja su potrebna. Želim svima danas da sve prođe u najboljem redu i da ovo događanje iz godine u godinu dići na višu razinu i da bude tradicija – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je ujedno i otvorio natjecanje.

Iz Kluba su zahvalili svima koji su sudjelovali i nesebično pružili svoju pomoć u organizaciji kako bi ovaj miting prošao što bolje i uspješnije.

 

The post PAK Uspon: Druga međunarodna lokalna liga okupila više od 40 sportaša appeared first on cityportal.hr.