Prijava

Vaša prijava

Radovi u tijeku: Kirinčićeva se u roku šest mjeseci spaja na obilaznicu

['hotnews', 'kirinčićeva ulica', 'RADOVI']

Najveće prometno gradilište u našem gradu trenutno je ono na lokaciji Ulice Boška Kirinčića, koje su danas obišli predstavnici grada u društvu s predstavnicima Gradske četvrti Kurilovec.

Radovi na produžetku Kirinčićeve služit će kao spoj  Ulice 153. brigade HV-a (D30) i ulice Andrije Kačića Miošića. Cilj je ove prometnice da uz sjevernu obilaznicu, Avenija Ivana Pavla II, kao svojevrsna južna obilaznica rastereti središte grada od tranzitnog prometa.

kirinciceva1 scaled e1656491742830

FOTO: Kirinčićeva ulica/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Predviđeni rok trajanja radova je šest mjeseci, a projekt u iznosu 4,7 milijuna kuna financiraju Hrvatske autoceste.

– Jako smo intenzivirali lobiranje za dovršetak državnih, županijskih i EU projekata na našem području..Ova prometnica će biti u punom profilu s oborinskom odvodnjom, led rasvjetom, biciklističkim i pješačkim stazama, te zelenim otocima. Bit će to jedna nova, prekrasna prometnica, koja podiže razinu sigurnosti, ne samo u Kurilovcu, nego na čitavom gradskom području – najavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Radovi teku izvrsno, u roku dva tjedna je puno napravljeno, spaja se obilaznica s Kirinčićevom, stalno pitamo i za Andrije Kačića Miošića i to će se spojiti i tako ćemo dobiti puni profil ove prometnice – zadovoljan je predsjednik Gradske četvrti Kurilovec, Damir Slojšek.

 

The post Radovi u tijeku: Kirinčićeva se u roku šest mjeseci spaja na obilaznicu appeared first on cityportal.hr.