Prijava

Vaša prijava

Jedinicu uzeo Karlo Žiger: “Novi Kotarski” stigao iz Chelseaja

['HNK GORICA', 'hotnews', 'karlo žiger']

Dugotrajna i po klub iznimno uspješna priča s Dominikom Kotarskim okončana je službenom objavom njegova transfera u grčki PAOK. Prema dostupnim informacijama, Gorica je na golmanu kojeg je platila milijun eura zaradila dvostruko, a uz bonuse bi cifra mogla narasti i do tri milijuna eura…

A kad je to konačno završeno, ostalo je riješiti pitanje novoga golmana. Spominjao se povratak Ivana Banića, kontakta je bilo i s golmanom Hrvatskog dragovoljca Zvonimirom Šubarićem, ali izbor goričke struke na kraju je “novi Kotarski”. Karlo Žiger ima 21 godinu, a posljednjih šest godina bio je pod ugovorom s velikim Chelseajem. U Goricu je došao kao slobodan igrač.

– Osjećam se odlično što sam došao ovdje, Gorica je najbolji klub koji sam mogao izabrati za moj daljnji razvoj. Branio sam proteklog vikenda drugo poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv Varaždina, dečki su odlični i jedva čekam priključiti im se na treningu – rekao je Karlo nakon što je stavio potpis na četverogodišnji ugovor s Goricom.

Snažno je odjeknuo njegov transferu u Chelsea u “nježnim” godinama, jer bilo mu je samo 15 kad je otišao u London. Branio je u engleskom velikanu za mlađe klupske selekcije, s U-19 momčadi igrao je i finale juniorske Lige prvaka prije tri godine, a nekoliko puta sjeo je i na klupu u utakmicama prve momčadi.

– Tata mi je bio golman, tako da sam i ja kao klinac odmah stao na gol. Karijeru sam započeo u NK Zagrebu sa sedam godina, da bi s 15 godina preselio s obitelji u London i nastavio braniti za mlađe selekcije Chelseaja. Imao sam i jednu posudbu u Engleskoj, a prošlu sezonu odradio sam na posudbi u slovenskoj drugoj ligi – kazao je Karlo, koji se već u Sloveniji povezao s Goricom.

– Za Rudar Velenje sam upisao 16 nastupa, a najbolji prijatelj i cimer u Sloveniji bio mi je Juraj Spudić, bivši igrač Gorice, koji mi je ispričao puno pozitivnih stvari o klubu – ističe Žiger.

Iza njega je i 15 nastupa za mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a ispred njega je dokazivanje da doista može biti “novi Kotarski”

– Vjerujem da ćemo odraditi uspješnu sezonu, boriti se za vrh, a moja želja je nametnuti se od početka sezone i postati broj jedan – istaknuo je Karlo, koji će jedinicu nositi na dresu.

Naravno, pitat će se tu nešto i godinu dana starijeg Jana Paola Debijađija, proljetos drugoga golmana Gorice, ali i mladića koji definitivno ima svoje kvalitete. U sezonu bi njih dvojica, produkti omladinskih škola Gorice i Chelseaja, trebali krenuti s istih startnih pozicija, ostaje za vidjeti tko će više pokazati u svemu tome…

The post Jedinicu uzeo Karlo Žiger: “Novi Kotarski” stigao iz Chelseaja appeared first on cityportal.hr.