Prijava

Vaša prijava

I Šćitarjevo svoje proštenje ima – 15.srpanjski susreti uz 250 folkloraša

['folklor', 'Ščitarjevo', 'Srpanjski susreti']

Svakog vikenda, nova veselica! Ove nedjelje, 3. srpnja, svi ste pozvani u Šćitarjevo na 15. srpanjske susrete, proslavu Dana mjesnog odbora, uz tradicionalno bogati kulturno-umjetnički program, proštenje i susrete folkloraša koji dolaze iz čitave Hrvatske i susjednih zemalja.

DSC 0147

07.07.2019. Šćitarjevo. 14. Srpanjski susreti kulturno-umjetničkih društava. Foto: David Jolić/cityportal.hr

– Nastupi počinje od 16 sati, dolazi nam 13 folklornih društava iz Hrvatske, BiH i Slovenije, a osim nastupa imamo tijekom dana brojna popratna događanja. Dolaze nam OPG-ovi također iz čitave Hrvatske, proštenje s puno štandova I raznom ponudom i obavezni ringišpil, u blizini je i Andautonija, a navečer ćemo se zabavljati uz grupu Sjaj. Pozivamo  sve ljude dobre volje koji vole društvo i veselje da nam se pridruže i  da se družimo do dugo u noć, ima zbilja za svakoga ponešto – kaže u ime organizatora i domaćina susreta, Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Ščitarjevo.

Pozornicom će toga dana proći oko 250 folkloraša, a nastupit će KUD Ščitarjevo s odraslim i dječjom skupinom, KUD Banova Jaruga, KUD Mijo Stuparić (Velika Ludina), KUD Lukavica (Bosna i Hercegovina), KUD Dika (Slatina), KUD Sv. Ana (Odranski Obrež), KUD Mičevec, MKD Ohridski Biseri (Nova Gorica, Slovenija), KUD Magdalena (Donja Kupčina), Udruga žena Dinjevac, KUD Mladost Odra, Plesni klub Barbara.

scitarjevo srpanjski susreti

Foto: program 15.srpanjskih susreta u Šćitarjevu

 

The post I Šćitarjevo svoje proštenje ima – 15.srpanjski susreti uz 250 folkloraša appeared first on cityportal.hr.