Prijava

Vaša prijava

Dobroćudnim ženama izvlačio lovu pričom o ‘dečku u nevolji’

['hotnews', 'policija', 'prijevara']

Ugodna vanjština, pristojno ponašanje, dobra špreha..bili su alati kojima se 38-godišnjak iz Zaprešića poslužio za niz prijevara na području Velike Gorice, a žrtve su uvijek bile žene koje su htjele pomoći ‘dečku u nevolji’.

Uvjerljivi prevarant ordinirao je ovim područjem od rujna do listopada prošle godine, s dobro pripremljenom pričom.

– U ljekarni u Ulici Matije Magdalenića 1 zamolio je djelatnicu za pomoć, rekavši da mu se vozilo zaključalo, a u njemu su ostali i ključevi i novac i dokumenti. Fingirao je razgovor s trećom osobom, koja je navodno trebala dođi po njega, pa kad se to pokazalo neuspješnim zamolio je djelatnicu da mu posudi novac za taxi. Rekao je kako mu je otvaranje vozila preskupo i zamolio da mu posudi novac za taxi do Siska, ona mu je povjerovala, i ne samo ona, nego i njene kolegice, pa su mu zajednički dale 600 kuna – ispričao je krim-inspektor Nikica Ljubanović iz  velikogoričke policije.

Nova lokacija bila mu je Ogulinec. Tamo je ušao u župnu kapelicu i istu priču ispričao gospođi koju je tamo zatekao. Mobitelom je ovog puta navodno zvao brata, koji mu se nije javio..Gospođa je predložila odlazak do lokalnog mehaničara, ali ju je uvjerio kako bi mu to sve skupa bilo preskupo, pa ju je zamolio da mu posudi novac. Kako gospođa sa sobom nije imala traženih 500 kuna, čak su otišli do njene kuće, gdje mu je predala novac.

Zadnje je bilo u pekarnici u Šćitarjevu, gdje mu je djelatnica, nakon iste priče, posudila 600 kuna za taxi, a njoj je čak obećao da će se vratiti isti dan i da će ju još nagraditi s 200 kuna..

– Ista osoba je već ranije evidentirala u raznim policijskim postajama zbog istog kaznenog djela. Mi smo proveli kriminalističko istraživanje i podnesena je prijava zbog kaznenog djela prijevare, daljnji postupci su na DORH-u – rekao je krim-inspektor Ljubanović iz velikogoričke policije.

The post Dobroćudnim ženama izvlačio lovu pričom o ‘dečku u nevolji’ appeared first on cityportal.hr.