Prijava

Vaša prijava

Počinju “slovenski dani” u životu HNK Gorice: Prvo Celje, zatim Rogla

['celje', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'pripreme']

Prvog dana srpnja, 15 dana prije prve utakmice nove sezone, odnosno gostovanja kod Osijeka, nogometaši Gorice odigrat će četvrtu utakmicu u sklopu priprema. U razdoblju iza nas radilo se žestoko i vrlo naporno, često i po velikim vrućinama, ujutro pa opet poslijepodne, a u dva tjedna ispred nas ostaje napraviti završni “glanc”, u čemu će pomoći i utakmice protiv slovenskih prvoligaša.

Nakon poraza od Lokomotive (0-2) i Varaždina (1-2) te pobjede kod niželigaša Kloštra (5-0), u petak u 18.30 sati Gorica će gostovati kod Celja, prošle sezone osme momčadi slovenskog elitnog ranga, ali i momčadi koja je tijekom ljeta značajno promijenila svoj izgled. Goričani su i prošle sezone igrali prijateljsku utakmicu s ovim protivnikom, i to na domaćem terenu, a sad će uzvratiti gostovanjem u Celju, na stadionu Z’dežele.

Dosadašnje prezentacije u pripremnim utakmicama nisu bile impresivne, o čemu najbolje govore rezultati, pa će u sudaru s Celjanima biti važno pokazati pomak, donijeti dodatni dašak optimizma u izgradnji nešto drukčije momčadi nego prošle sezone. Posljednji u nizu odlazaka je Josip Ivan Zorica, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u drugoligašu Kustošiji, što je ukupno 13. odlazak iz kluba ovog ljeta. Međutim, trener Samir Toplak na raspolaganju i dalje ima kadar u kojem se kostur momčadi nije bitno mijenjao, jer osim Kotarskog “velikih” odlazaka nije bilo.

Među stativama bi tako priliku trebali dobiti i domaći kadar Jan Paolo Debijađi i posljednja prinova Karlo Žiger, a u defenzivi su tu starosjedioci Jovičić, Krizmanić, Steenvoorden, Marjanović i Keita, kojima su se pridružili bek Raspopović i stoper Korca. Vezni red drže iste snage, Babec, Pršir, Kalik, Suk, Golubickas, mladi Jug i Skrbin… Konkurenciju je proširio Edin Julardžija, koji se tek treba nametnuti, dok će prema naprijed “ordinirati” Mitrović, Fruk, Cruz, Jurić i ostatak društva.

Za početak prvenstva sve to bi trebalo biti dovoljno, uz napomenu kako je daleko još 31. kolovoza i završetak prijelaznog roka, pa su u tom smislu moguće i realne još neke promjene, odnosno odlasci koji bi sa sobom povukli dolaske. Naravno da bi idealno bilo formirati kadar što prije, no to je vrlo teško očekivati u ovim uvjetima, jer zna se da se puno toga događa krajem prijelaznog roka, kad sezona već debelo krene.

Nakon ogleda s Celjem gorička ekspedicija će se vratiti kućama, odraditi trening u subotu i uživati u slobodnom danu u nedjelju, a zatim u ponedjeljak ponovno otići u Sloveniju. Do sljedeće subote pripremat će se Goričani na Rogli, u kudikamo ugodnijim temperaturnim uvjetima, a na povratku s “brda” zaustavit će u Radomlju i odigrati još jednu utakmicu protiv istoimenog domaćina, koja će poslužiti i kao generalna proba za start prvenstva.

The post Počinju “slovenski dani” u životu HNK Gorice: Prvo Celje, zatim Rogla appeared first on cityportal.hr.