Prijava

Vaša prijava

Novi poraz Gorice, Toplak traži pojačanja: ‘Trebaju nam dva, tri nova igrača…’

['celje', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'samir toplak']

Nakon što su ih pobijedili Lokomotiva (0-2) i Varaždin (1-2), nogometaši Gorice poraz su doživjeli i u trećoj “ozbiljnoj” pripremnoj utakmici. U gostima kod slovenskog prvoligaša Celja poraženi su 2-1, uz gol Ante Mateja Jurića, ali i uz značajnu dozu nezadovoljstva trenera Samira Toplaka. I sam će reći da se na treninzima radi naporno, da nema što zamjeriti svojim igračima, ali naravno da ga uzastopni porazi ne mogu zadovoljiti.

– Ubijaju nas neforsirane pogreške u pasu, jer to protivnici kažnjavaju. Nadam se da znam razlog zašto je tako, ipak su noge jako teške u ovoj fazi priprema, a svoje je donio i novi princip rada. Nadam se da ćemo to otkloniti s osvježavanjem koje će doći sljedećeg tjedna – kazao je trener Gorice.

Protiv Celja su zaigrale dvije različite postave, nešto bolje to je izgledalo u nastavku, kad je na terenu bio nešto mlađi kadar igrača.

– Pozitivno u svemu ovome je što je zdravstveno stanje relativno dobro, iako treba reći da su nam zbog lakših ozljeda nedostajali Suk, Steenvoorden i Keita, a to su tri jako bitna igrača. Uz još tri koja čekamo, koja bi trebala biti kao neka pojačanja, to će ipak biti dobra momčad. Kažem, ne mogu zamjeriti ništa igračima što se tiče angažmana, vjerujem da će sve doći na svoje, ali uz ta dva-tri nova igrača dobit ćemo novi ton u igri naše momčadi – kazao je Toplak.

Promjena je to retorike u odnosu na ono što je trener Gorice ranije govorio, budući da je stalno isticao da voli raditi s mladim igračima, da je zadovoljan kadrom koji ima, da će se novi igrači dovoditi tek ako netko od stožernih igrača ode… Tri pripremna poraza ipak su bitno promijenila dojam, Toplak danas drukčije gleda na stvari, a pogled na kalendar kaže da je vremena do početka prvenstva sve manje.

– U ponedjeljak ćemo odraditi trening na našem stadionu, otići na zajednički ručak pa se uputiti na Roglu, gdje ćemo provesti šest dana. U tom ćemo razdoblju imati mir, radit ćemo na nekim taktičkim detaljima i osvježavati igrače, tako da vjerujem da ćemo sljedeće subote protiv Radomlja izgledati kudikamo drukčije i, nadam se, konačno pobijediti – zaključio je Toplak.

The post Novi poraz Gorice, Toplak traži pojačanja: ‘Trebaju nam dva, tri nova igrača…’ appeared first on cityportal.hr.