Prijava

Vaša prijava

Hvala, Milka! Nakon Gradića, i Mraclin ostao bez trenera. I dobio veliko pojačanje…

['damir milanović milka', 'hotnews', 'igor čagalj', 'marko biljan', 'nk mraclin', 'Vjekoslav Lučić', 'žnk gradići']

Već sredinom lipnja, malo nakon što je prošla sezona završena, u NK Mraclinu, jednom od dva turopoljska četvrtoligaša, krenuli su graditi momčad za sezonu koja dolazi. Vjernost Mraclinu tako je do sad produžilo čak 15 igrača iz lanjske kampanje, počevši od Igora Hajduka, Pere Milatovića i Josipa Jurića, preko Roberta Petravića, Sonny Boya Dražića, Brune Dandića, Karla Klarića, Hrvoja Koleša, Patricka Crnolateca, Josipa Domitrovića i Juraja Cvetnića, sve do Željka Babića, Ivana Pavlovića, Luke Kosa i Antonija Dadovića.

Nakon svih njih, stiglo je i prvo pojačanje, a to je Vjekoslav Lučić, koji stiže iz Turopoljca iz Kuča. Napadač koji je dosad igrao i za Hrvatski dragovoljac, Goricu, Krško te Kurilovec priključit će se tako svojim sumještanima Hajduku i Milatoviću, što znači da će sve najbolje što nogometni dio Kuča ima odsad biti u Mraclinu, na Novoj Grabi.

vjekoslav lucic nk mraclin

Još poneko pojačanje može se očekivati do početka priprema, no u ovom trenutku agilnoj upravi Mraclina najvažnije je izabrati novog trenera. Naime, Damir Milanović u sljedećoj sezoni više neće voditi Mraclin, jednako kao ni njegov pomoćnik Mario Škrablin, koji se pridružio Ivanu Prelecu i Damiru Grliću u danskom Vejleu.

“NK Mraclin ovim putem želi zahvaliti našem treneru Damiru Milanoviću Milki s kojim smo sjajno surađivali proteklih godinu i pol dana. Od prvog trenutka smo si međusobno sjeli, suradnju dogovorili u minutu i pol i dali si ruke. Bili smo prezadovoljni da takva jedna nogometna veličina i mladi trener s inozemnim iskustvom vodi naš klub.

Tijekom cijele suradnje jednostavna osoba za komunikaciju, odlični treninzi i atmosfera, ostvaren plasman u 4. ligu i prva sezona u istoj dobro određena. S obzirom da je u isto vrijeme trenirao i kadete HNK Gorice s kojima je izborio 1. HNL u novoj će se sezoni orijentirati na vođenje istih.

Bilo je mnogo sretnih, pokoji tužan trenutak, ali mnogo nezaboravnih! Na kraju možemo reći, hvala Milka!”, objavio je NK Mraclin na svojoj Facebook stranici i tako potvrdio ono što se zapravo i očekivalo.

Kadeti Gorice došli su na razinu koja zahtjeva punu i potpuno posvećenost trenera, pa će Milka odsad voditi samo njih. Tko će voditi Mraclin, zasad se ne zna, a neslužbene informacije kažu kako su među kandidatima neki treneri koji vode turopoljske klubove iz nižih rangova, kojima bi dolazak u Mraclin bio iskorak u višu ligu, na višu razinu…

Istovremeno, novog trenera traži drugi naš četvrtoligaš NK Gradići. Naime, dosadašnji trener Marko Biljan, koji je vodio Gradićane u prošloj sezoni s dva lica, u rezultatski lošoj jeseni i odličnom proljeću, otišao je u nove izazove i preuzet će ŽNK Gorica Kömmerling, žensku sekciju velikogoričkog prvoligaša.

Kako doznajemo, naslijedit bi ga trebao Igor Čagalj, trener koji je u 1. HNL uveo pionire HNK Gorice, 39-godišnjak s impresivnom igračkom karijerom, bivši kapetan Gorice, ali i stanovnik Gradića. Čagi je i dalje aktivan kao igrač, proljetos je nosio dres Rugvice, a u slučaju dolaska u Gradiće mogao bi pomoći i na terenu ako zatreba…

Međutim, i to je zasad na razini glasina, pa treba pričekati službenu potvrdu.

The post Hvala, Milka! Nakon Gradića, i Mraclin ostao bez trenera. I dobio veliko pojačanje… appeared first on cityportal.hr.