Prijava

Vaša prijava

Kapulica na treningu: Bivši kapetan Hajduka priključio se pripremama Gorice

['HNK GORICA', 'hotnews', 'luka kapulica']

U trenucima dok je hrvatska sportska javnost fokusirana na istup oca Marka Brkljače, 18-godišnjaka koji je iz Hajduka otišao u Dinamo, koji je žestokim riječima “opleo” po vodstvu splitskoga kluba, u miru i tišini velikogoričkog Gradskog stadiona s treninzima je počeo Luka Kapulica, još jedan iznimno talentirani mladi nogometaš, također dojučerašnji igrač Hajduka.

– Ako netko razmišlja između Hajduka i Gorice, taj i treba otići u Goricu – u svom je stilu, bez natruha poštovanja prema klubu koji je u serijama pobjeđivao njegov klub, prije koji mjesec ispalio predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, nakon što je već objavljeno da 17-godišnji Kapulica, do tog trenutka kapetan Hajdukovih kadeta, odlazi u Goricu.

Sličnom retorikom, sličnom količinom poštovanja prema mladom talentiranom igraču, doznajemo iz istupa Olivera Brkljače, koristio se Jakobušić i u “slučaju Brkljača”, u kojem se također našla Gorica.

– Svaka čast Gorici koja nam je dala sjajnu ponudu, ali da se ne uvrijede, Dinamo je ipak Dinamo. Način na koji nam je Gorica pristupila, prezentacija onoga što nude Marku i uvjeti su bili zaista fenomenalni i nikad ne reci nikad. Došli su k nama, nudili su Marku čak i garancije i puno bolje uvjete nego Hajduk – otkrio je otac Marka Brkljače.

Njegova sina, eto, Gorica ipak nije uspjela dovesti, jer “Dinamo je ipak Dinamo”, no zato je Kapulica ovdje.

WhatsApp Image 2022 07 04 at 10.30.22 2

– Jako sam sretan i zadovoljan što je sve dogovoreno, što sam postao član HNK Gorice. Predsjednik je izrazio snažnu želju da dođem ovdje, svidio mi se projekt koji su mi ljudi iz Gorice predstavili i zapravo je odluka bila lagana. Želja mi je samo što bolje se razvijati kao igrač, dokazivati se i davati sve od sebe na svakom treningu, na svakoj utakmici – kazao je Kapulica još tamo sredinom travnja, nakon što je sve konačno definirano.

I prilika je stigla, jer Kapulica je priključen prvoj momčadi Gorice čim je to postalo moguće. Posljednjeg dana lipnja istekao mu je ugovor s Hajdukom, u kojoj su ga smatrali jednim od najvećih talenata u svojoj školi, a u subotu je odradio prvi trening s novim suigračima, pod trenerom Samirom Toplakom i njegovim suradnicima.

WhatsApp Image 2022 07 04 at 10.30.22 3

Drugi trening kao igrač HNK Gorice mladi Kapulica, koji će u siječnju navršiti 18 godina, odradio je u ponedjeljak ujutro, a nakon njega će se zajedno s ostatkom momčadi zaputiti na pripreme na Roglu, gdje Goričani ostaju do subote. Već na prvim treninzima pokazao je talent, da je riječ o mladom igraču iznimnih kvaliteta, no naravno da je pred njim dokazivanje i puno, puno rada kako bi došao tamo gdje sam želi doći, ali i tamo gdje u HNK Gorici žele da dođe.

Kapulica će, takav je načelni plan, stalno biti blizu prve momčadi, ali veći dio minuta u ovom će uvodnom dijelu odigrati u juniorskoj momčadi, za koju može nastupati i ove, ali i sljedeće dvije sezone. Dakle, riječ je o jako mladom igraču i trebat će biti vrlo pažljiv s njegovim uvođenjem u prvu momčad, no naravno da nije isključena ni opcija po kojoj bi Kapulica vrlo brzo zaslužio priliku u kadru trenera Toplaka, koji stalno ponavlja da voli mlade igrače, da im se ne boji dati šansu…

Ovako izgleda popis igrača za Roglu:

pripreme hnk gorica

The post Kapulica na treningu: Bivši kapetan Hajduka priključio se pripremama Gorice appeared first on cityportal.hr.