Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik primio oskarovce: ‘Ovakve mlade ljude može se samo poželjeti!’

['hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'Oskar znanja']

Ljetni praznici već su u punom jeku, ali priznanja iz Grada za one najbolje ne prestaju stizati. Tako je gradonačelnik Krešimir Ačkar, zajedno s resornim pročelnikom Nevenom Topolnjakom, u zgradi Gradske uprave primio dobitnike “Oskara znanja” iz velikogoričkih škola. Tu je nagradu, namijenjenu samo najboljima, dobilo nešto manje od 400 učenika iz cijele Hrvatske, a njih 22 su Velikogoričani.

– Čast je primiti vas, a osobito sam ponosan jer se ovdje radi o kategoriji znanja. Kad sam prvi put išao u kampanju za Hrvatski sabor, geslo mi je bilo “Samo zemlja znanja je sigurna zemlja”. Važno mi je, kao bivšem profesoru, da znanje bude jedan od čimbenika koji će učiniti naš grad uspješnim. Znanje je moć, nešto što vam nitko ne može oduzeti, i zato preda mnom ovdje stoji sve ono što jedan gradonačelnik može poželjeti, vi mali “oskarovci”, ali i dvije profesorice koje su dobitnice najprestižnije nagrade u obrazovnom sustavu, nagrade “Ivan Filipović”. Od srca vam na svemu tome čestitam – rekao je gradonačelnik Ačkar i dodao:

– Uspjeli ste se dokazati u jakoj konkurenciji, na nacionalnom nivou, jer od 400 učenika koji se mogu pohvaliti Oskarom znanja vas 22 iz Velike Gorice. To je impresivna brojka, ali i produkt rada, odricanja, upornosti, kao i vašeg intelektualnog postignuća. Pokazali ste da niste dobri, nego najbolji, i želim vam da nastavite koracima kojima ste krenuli. I uvijek imajte na umu da je život prekratak i preskup da biste ga živjeli jeftino i trošili na nevažne stvari. Iako, vidim da već sad vaša usmjerenost i fokus pokazuju sve ono što bih i ja kao roditelj poželio za svoju djecu.

Dobitnice nagrade “Ivan Filipović” su profesorice Ivana Dubovečak i Marina Mužek. Prva predaje hrvatski jezik, druga je u razrednoj nastavi, obje zaposlene u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika, obje toliko uspješne u svom poslu da su zaslužile najveću moguću nagradu.

– U našim prosvjetnim vodama nagrada Ivan Filipović je najviša nagrada koja se može dobiti kao učitelj za svoj rad. Dobila sam nagradu za 2020. godinu i to mi jako puno znači, jer riječ je o doista prestižnoj nagradi, koju možeš osvojiti samo jednom u životu. Iza te nagrade stoji jako puno rada i naravno da sam sretna što je to prepoznato – kazala je profesorica Dubovečak.

Među nagrađenima je bilo učenika iz svih područja, pa tako i iz vjeronauka. Četvorka iz OŠ Eugena Kvaternika osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju.

– Bilo je jako lijepo doći ovdje i dobiti ovakve nagrade. Pripremali smo se od prosinca, čak i tijekom praznika, oko tri puta tjedno, i to nam je nešto najveće u životu dosad. Željeli smo biti među najboljima, ali prvo mjesto i nas je šokiralo – rekla je Laura Horvat, pa dodala da su u timu s njom bili i Tia Stojaković, Mihael Blažević te Petra Cerjak.

DSC 0315 scaled
DSC 0316 scaled
DSC 0318 scaled
DSC 0320 scaled
DSC 0319 scaled
DSC 0321 scaled
DSC 0326 scaled
DSC 0328 scaled
DSC 0330 scaled
DSC 0344 scaled
DSC 0334 scaled
DSC 0335 scaled
DSC 0336 scaled
DSC 0338 scaled
DSC 0339 scaled
DSC 0342 scaled

The post FOTO Gradonačelnik primio oskarovce: ‘Ovakve mlade ljude može se samo poželjeti!’ appeared first on cityportal.hr.