Prijava

Vaša prijava

U Poreču se okupila elita svjetskog karatea, među njima i gorički klinci

['hotnews', 'karate klub velika gorica', 'poreč']

Društvo iz Karate kluba Velika Gorica završilo je sezonu u velikom stilu, na velikoj pozornici, uz rezultate vrijedne pozornosti. Što su radili i gdje su bili prvih dana srpnja detaljno su opisali iz kluba:

“Proteklog vikenda zaključili smo ovu natjecateljsku sezonu sa Svjetskom serijom lige mladih u Poreču, jednim od četiri najjača svjetska turnira uz Meksiko-Acapulco, Italija-Venezia i Cipar-Limassol.

Turnir se održavao od 1. do 3. srpnja, a okupio je više od dvije tisuće natjecatelja iz 55 država iz cijelog svijeta. Uz Ligu mladih, održavao se još U-12 i U-21 Svjetski kup (29.-30. lipnja)., te karate kamp Svjetske karate federacije, koji je okupio dodatnih 500 natjecatelja, tako da s impozantnom brojkom od preko 2500 natjecatelja prošli tjedan se u Poreču okupila “krema” karataša iz cijelog svijeta za uzrast ispod seniora. Prosječno je po kategoriji prijavljeno oko 65 natjecatelja, tako da možemo reći kako je sigurno u rangu Svjetskog prvenstva, i kvalitetom i kvantitetom.

Nastupili smo ukupno sa 11 natjecatelja, a najbolji rezultat je ostvarila Lucija Kirinić u kategoriji kadetkinja (-47 kg). Lucija je u prvom kolu bila slobodna, u drugom pobijedila predstavnicu Španjolske 3:1, a u trećem predstavnicu Danske s visokih 8:0. Sljedeće kolo Lucija je, nažalost, izgubila 1:3 od Njemice koja je kasnije zasluženo bila i pobjednica kategorije. U repesažu je Lucija dobila priliku protiv Talijanke Legittimo, no ipak je izgubila 0:4. Sve pohvale Luciji na velikom rezultatu i plasmanu 7. mjesta u kategoriji kadetkinja (-47 kg) i najboljem plasmanu od svih hrvatskih predstavnica.

Uz Luciju, najdalje su došle Katja Braica u kategoriji kadetkinja (+54 kg) i Mara Gusić u U-14 (-47 kg). Katja je, nažalost, izgubila u trećem kolu od predstavnice Bugarske, koja je kasnije gubi i ne ostavlja šansu za repesažom. Mara je također bila slobodna u prvom kolu, u drugom je pobijedila Talijanku, a u trećem izgubila od Grkinje koja kasnije pobjeđuje, no nažalost gubi u polufinalu.

Od ostalih natjecatelja prvo kolo prošle su Matea Kordić i Ema Jukić, dok su ostali svoje nastupe završili u prvoj borbi.

Veliko je ovo iskustvo za naše karataše koji tek ulaze ili su tek ušli u svijet kadeta, gdje je stvarno jaka konkurencija, no veseli nas pristup naših natjecatelja i način na koji su odradili borbe, te sa velikim očekivanjima iščekujemo iduću sezonu, koju počinjemo 1. kolovoza fizičkim pripremama, kao i svake godine.”

The post U Poreču se okupila elita svjetskog karatea, među njima i gorički klinci appeared first on cityportal.hr.