Prijava

Vaša prijava

“Maratonci” uživali u ljepotama Risnjaka uz trčanje, plivanje i vožnju bicikla

['hotnews', 'Maraton klub Velika Gorica', 'risnjak']

Članovi Maraton kluba Velika Gorica ovog su vikenda bili u Nacionalnom parku Risnjak, gdje su sudjelovali u raznovrsnim i atraktivnim utrkama, a što su sve postigli opisali su na svojoj službenoj stranici.

“U subotu je održan “Risnjak Trail” utrka čija staza povezuje neke od najljepših predjela Nacionalnog parka Risnjak. Utrka započinje i završava u Crnom Lugu, a natjecatelje Horvatovom stazom preko Risnjaka/Schlosserov dom, vodi u dolinu Lazac odakle se ponovo penje na predivni i otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Krug se zatvara preko Cajtiga i Risnjaka/Schlosserov dom, a povratak, zapravo silazak, u Crni Lug započinje na Medvjeđim vratima.

Ova predivna trail staza dugačka je 30 kilometara. Kraća varijanta (Ris – 17 km) kreće s usponom do Schlosserovog doma te brzi povratak do Crnog Luga preko Medvjeđih vrata.

Ove godine su se na startu/cilju ovog zahtjevnog traila od 30 km (s usponom od 1733 m) iz našeg Kluba pojavili natjecatelji – na dužoj dionici: Jasna Mikulić, Hrvoje Mikulić i Josip Martinović. Jasna je stigla na cilj za 4:49:28 (ukupno 14., 11. W35), Hrvoje 3:55:18 (ukupno 20. i 9. M35), te Josip 4:16:31 (ukupno 28., 13. M 35). Na kraćoj dionici, onoj od 17 km (s usponom od cca. 800 m) trku je završio Želimir Delač u vremenu 2:01:28 (ukupno 31., 4. M50).

Bruno Škrinjarić i Vedrana Janjić nastupili su na TRIOP sprint triatlonu. Bruno nam prenosi svoje dojmove:

– Počelo je sve dosta dobro na plivanju. Moram reći po prvi puta da sam dosta zadovoljan s plivanjem, što mi je osiguralo i dosta dobru poziciju na početku bicikla. U prva dva kruga (od ukupno njih šest) uspio sam uhvatiti dio ovih brzih plivača i formirati grupu koju sam zapravo vukao do samog kraja bicikle. Trčanje sam isto odradio standardno dobro, trčali smo pet krugova i od toga pola svakog kruga ideš uz brdo, a pola kruga niz brdo. Ukupno utrku završavam na 13. mjestu s vremenom 0:58:10, te također sa srebrnom medaljom u kategoriji M35. Slijedi mali odmor od utrka do kraja sprnja i opet malo više treninga!

Vedrani je ovo bio drugi triatlon, te kaže:

– Odlična organizacija i super iskustvo među profićima, jer jedina sam bila individualka, i završila 28. ukupno, četvrta u kategoriji, što je super za početnika! Idemo dalje sakupljati iskustva!

No, Vedrani je ova utrka bilo samo zagrijavanje, jer je već u nedjelju nastupila u štafetnom triatlonu “Jurinih 3×1″, skupa s Vedranom Planinšekom i Matejom Janjićem. Vedrana je plivala, Vedran je vozio bicikl, a Matej je trčao. Ekipa se super snašla i završila na trećemu mjestu u ukupnom poretku.”

The post “Maratonci” uživali u ljepotama Risnjaka uz trčanje, plivanje i vožnju bicikla appeared first on cityportal.hr.