Prijava

Vaša prijava

Stiven Žitnik preuzeo Turopoljac, Gradići pojačanja treneru Čagalju traže i na Facebooku

['hotnews', 'igor čagalj', 'NK GRADIĆI', 'Nk Turopoljac', 'Stiven Žitnik']

U prošlu sezonu Turopoljac iz Kuča krenuo je vrlo ambiciozno, s jasno istaknutom ambicijom da se krene u lov na sam vrh tablice, a u tu svrhu na klupu je doveden Marko Pancirov. Međutim, stvari nisu išle po planu već od rane faze sezone, što je dovelo do brzog rastanka s trenerom koji je počeo sezonu, te dolaskom Gorana Jelavića na njegovo mjesto. Nažalost po Kučane, ni to nije išlo, pa će se u novu sezonu ući s novim trenerom.

Klupu Turopoljca od srijede je tako preuzeo čovjek kojeg u nogometnom Turopolju ne treba previše predstavljati, jer Stiven Žitnik “u điru” je već godinama, čak i desetljećima. Bivši trener Jelačića, Dinamo Hidrela i Mladosti iz Obrezine pokušat će pokrenuti stvari u Kuču, unatoč odlascima Vjekoslava Lučića i Adriana Perića, dvojice vrlo važnih igrača. Šestorica novih već su došla, a možemo očekivati i još poneko pojačanje…

– Zadovoljan sam kadrom koji imam na raspolaganju u ovom trenutku, bez obzira na ta dva odlaska, i očekujem puni angažman svih igrača koji su tu. Bude li tako, moći ćemo računati na visok plasman u sezoni pred nama – rekao je Žitnik na predstavljanju i dodao kako će se s treninzima krenuti 25. srpnja, mjesec dana prije starta sezone.

A kad smo već zašli u svijet nižih liga, recimo i da su u Gradićima došli na ideju koja podsjeća na ono što je nedavno napravio drugoligaš Rudeš.

“NK Gradići poziva sve zainteresirane igrače koji imaju želju igrati 4. HNL na probu i početak priprema. Prijave i informacije na nkgradici21@gmail.com”, objavljeno je na klupskoj Facebook stranici.

Objašnjenje smo potražili kod vanjskog suradnika kluba Tomislava Lukšića.

– To smatramo nekom vrstom pilot projekta, koji može pomoći u marketinškom smislu, a vjerujemo da bismo mogli doći i do igrača za koje inače možda ne znamo, koji su nam nepoznati… Vidjet ćemo, čini mi se da se Rudešu isplatilo, nadamo se da će se isplatiti i nama, iako smo nekoliko rangova niže – kazao je Lukšić.

Iz kluba su objavili i kako je novi trener Igor Čagalj, mještanin Gradića i bivši kapetan HNK Gorice, koji je dobio i prva pojačanja. Iz Austrije se vratio Ivan Rajić, a došla su i dva mlada igrača, Matej Godinić iz Gorice i Matej Žarko iz Sesvetskog Kraljevca. Iz Gradića je, s druge strane, otišao Mario Šandor, koji se vraća u Austriju.

The post Stiven Žitnik preuzeo Turopoljac, Gradići pojačanja treneru Čagalju traže i na Facebooku appeared first on cityportal.hr.