Prijava

Vaša prijava

Na festivalu folklora gosti iz BiH, Bugarske, Sjeverne Makedonije i Kosova

['FA TUROPOLJE', 'hotnews', 'Međunarodni festival folklora']

Uz pokroviteljstvo Grada i suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta, Folklorni ansambl Turopolje će od 16. do 18. srpnja organizirati 21. Međunarodni festival folklora. Svečano otvorenje predviđeno je za subotu, 16. srpnja, u Parku dr. Franje Tuđmana, s početkom u 20.30 sati, ali već tog prvog dana program će krenuti u punom sjaju.

Uz domaćina, FA Turopolje, na festivalu će nastupiti i Kulturno umjetničko društvo Baščaršija iz Sarajeva, Folklorni ansambl Horo iz bugarskoga glavnoga grada Sofije, Ansambl Sh. K. A. Bajram Curri s Kosova, iz Prištine, te Kulturno umjetničko društvo Toše Miloševski iz Resene, grada u Sjevernoj Makedoniji.

Nakon subotnjeg otvorenja, u nedjelju će se cijela ekpa prebaciti na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, gdje će se redati nastupi od 9.30 do 11.30 sati, dok će u večernjem terminu, od 20.30 sati, u “tuđmancu” biti službeni nastup folklornih grupa i podjela priznanja. U slobodnom dijelu programa nastupit će domaćin i organizator, FA Turopolje, a na sve to ulaz će biti slobodan.

The post Na festivalu folklora gosti iz BiH, Bugarske, Sjeverne Makedonije i Kosova appeared first on cityportal.hr.