Prijava

Vaša prijava

Iz Dinama u HNK Goricu stigao Deni Jurić

['deni jurić', 'HNK GORICA', 'Prva liga']

Pet dana uoči prve prvenstvene utakmice, novi igrač Gorice postao je Deni Jurić, 24-godišnji napadač koji je došao na posudbu do kraja sezone iz GNK Dinamo.

– Sretan sam što sam potpisao za Goricu, jako dobar klub koji se od ulaska u HNL stabilno drži na sredini tablice. Cilj mi je igrati što više i nadam se da ću pomoći ekipi svojom igrom, golovima i asistencijama – rekao je Deni nakon potpisivanja ugovora.

Nakon odlične sezone s 11 postignutih pogodaka u Šibeniku, Deni je potpisao za Dinamo i vrlo kratko ostao na posudbi u klubu sa Šubićevca.

– Cijela ekipa je odradila vrlo dobru sezonu u Šibeniku, puno igrača je potpisalo za bolje klubove, a među njima sam bio i ja. Uzeo me Dinamo, dogovorili smo da ostanem u Šibeniku na posudbi, ali nakon samo tri tjedna sam dobio poziv da se vratim na Maksimir. U Dinamu nisam uspio uhvatiti kontinuitet nakon ozljede koju sam imao, zato ću to pokušati u Gorici ove sezone. U dogovoru s klubom odlučio sam da je Gorica najbolji izbor za mene, ostajem blizu i na oku sam im – dodao je Jurić.

Deni Juric1

Foto: HNK Gorica

Jurić je u mlađim kategorijama upisao četiri nastupa za U-19 reprezentaciju Hrvatske te debitirao za U-23 reprezentaciju Australije. U svojoj karijeri igrao je još za Sesvete, Hajduk, Solin, Triglav i Rudeš, a prve nogometne korake napravio je u Australiji, gdje je i rođen.

– Nogomet sam počeo igrati u lokalnom klubu Ramsgate Rams i tamo sam bio do 10 godine kada sam s obitelji preselio u Hrvatsku. Igrao sam u mlađim selekcijama u Sesvetama i Prigorju, nakon toga sam otišao u Hajduk II. Nažalost, u Hajduku se nisam uspio dokazati za prvu momčad pa sam otišao na posudbu u Solin, a zatim sam karijeru nastavio u slovenskom Triglavu. Nakon Slovenije vraćam se u Rudeš, gdje sam odradio dobru sezonu, upisao 17 nastupa, postigao 10 pogodaka i potom potpisao za Šibenik.

Na dresu Gorice ove će sezone nositi broj 9.

– Volim taj broj jer su ga nosili najveći napadači na svijetu i pokušavam ga nositi gdje god je slobodan – rekao je Jurić.

The post Iz Dinama u HNK Goricu stigao Deni Jurić appeared first on cityportal.hr.